RV
Volledig scherm
© RV

“We ademden geur in van bloed”: Masa (7) overleefde vermeende gifgasaanval in Douma en vertelt wat precies gebeurde

SyriëEen 7-jarig meisje dat de vermeende aanval met gifgas overleefde in het Syrische Douma een week geleden, heeft aan de Britse openbare omroep BBC verteld wat ze precies meemaakte. Ze was thuis met haar familie toen de bommen neerkwamen en schuilde in een kelder met tientallen buren. “Plots sloeg een projectiel in en er volgde een sissend geluid: shhhhhhh”, zegt ze.

64 reacties

  • Filip Van Holsbeeck

    6 jaar geleden
    Vreemde omschrijving, geur van bloed inademen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Chloor is geen verboden chemisch wapen. Het is heel goedkoop. Dus als Assad zegt dat hij geen chemische wapens gebruikt (verboden), dan zegt hij het misschien juist. Vandaar de verwarring alom. Chloor is dus geen verboden wapen. Voor babies en kleine kinderen is het nefast. Misschien doet Assad wel aan een alternatieve, selectieve familieplanning ?
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    De Russen verklaren er zeker van te zijn dat er geen chemische aanval heeft plaatsgevonden en de hele zaak in scene werd gezet door de witte helmen die betaald werden door het VK. en de VS. Hopelijk komt de waarheid snel aan het licht door een onderzoek, want het Westen zegt bewijzen in handen te hebben van een dodelijk chemische aanval met sarin gas uitgevoerd door Assad.
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    De Britten stonden op de eerste rij "om binnen te mogen". Je moet maar lef hebben. Die gluiperts zijn in staat om "de bewijzen" mee te brengen in hun valies.
  • August Leemans

    6 jaar geleden
    Ik herinner me nog dat Rusland ontkende ook maar iets te maken te hebben met een lijnvliegtuig dat werd neergeschoten boven Oekraïne. Dus zo geloofwaardig vind ik hen ook niet. Misschien kan je het eens vragen aan de Nederlandse en de Belgische families die getroffen zijn.