© Nero Giardini

Nieuwe schoenen? Zo loop je ze in in vijf minuten

Geen beter excuus om nieuwe schoenen te komen dan de start van de lente. Pronken met je nieuwe aankoop? Van Vaseline smeren tot de zolen ruwer maken, zo loop je nieuwe schoenen in in 5 minuten!

cityfashion

Beweeg, beweeg, beweeg

Nieuwe schoenen gekocht? Loop ze thuis in vooraleer je terrasjes onveilig gaat maken. Probeer allerlei verschillende bewegingen uit terwijl je je schoenen draagt. Een paar rondjes lopen in de tuin, de trappen oplopen of een paar squats (goed voor je summerbody) zorgen ervoor dat je nieuwe schoenen zich sneller naar je eigen voeten zetten.

Knellende schoenen? (Natte) sokken en föhn to the rescue!

Netflix-avond gepland? Ideaal om je nieuwe schoenen in te lopen! ’s Avonds zwellen je voeten namelijk een klein beetje op. Draag een paar dikke sokken in je schoenen en probeer af en toe een rondje te wandelen in je woonkamer. Goodbye knellende schoenen!

Leren schoenen gekocht? Hoe raar het ook klinkt, natte sokken zijn niet altijd kommer en kwel. Maak dunne sokjes nat met lauwwarm water en draag ze in je nieuwe schoenen. Leer zet uit door vocht, dus je knellende schoenen zetten zich sneller naar je voet dan wanneer je droge sokken draagt. Geen risico op blaren? Richt een föhn (op de middelste warmtestand en zo’n 10 cm van je schoenen) op de pijnlijke plekjes zodat het leer zich nog beter naar je voet zet.

De beste anti-blarentips

Hebben je schoenen scherpe randjes? Zorg er dan voor dat je huid (vooral rond je hiel en tenen) geen rechtstreeks contact krijgt met je nieuwe schoenen. Hoe? Door Vaseline op je voeten te smeren! Vooral bij zomerse sandaaltjes, frisse loafers of trendy muiltjes werkt deze truc verbazingwekkend goed én snel. Ook deodorant is perfect: net zoals Vaseline legt deodorant (in stickvorm) een laagje tussen je huid en de binnenkant van je schoenen én gaat ze ook nog eens zweetgeurtjes tegen.

Beter voorkomen dan genezen

De kans op blaren is veel groter wanneer je last hebt van zweetvoeten. Door een beetje babypoeder op de bodem van je zolen te doen, blijven je voeten droog! Kans op slipgevaar met je nieuwe schoenen? Maak de zolen iets minder glad door met een grof stuk schuurpapier over de zolen te gaan. Klaar om je nieuwe schoenen te showen?

Daarom draag je best elke dag andere schoenen

© Paul Green

Heb jij net zoals elke vrouw wel een paar favoriete schoenen? Toch is het geen goed idee om ze elke dag te dragen. Waarom niet? Dat lees je hier!

Geef je schoenen een adempauze

De eenvoudigste reden waarom je best elke dag andere schoenen draagt? Zo gaat je favoriete paar schoenen langer mee! Schoenen verslijten namelijk niet enkel aan de buitenkant, ook de binnenkant heeft af en toe - letterlijk - een adempauze nodig.

Het zweet van je voeten wordt opgenomen door de stof aan de binnenkant. Wanneer je je schoenen niet voldoende laat 'drogen', verliezen ze sneller hun vorm, waardoor ze ook weer minder ondersteuning geven aan je voeten. Geef je schoenen dus minimaal een dag de tijd om voldoende te drogen.

Tip: Wil je ze sneller doen drogen? Vul ze dan op met krantenpapier om het vocht te absorberen of leg er een ongebruikt theezakje in. Zet lederen schoenen in geen geval bij de verwarming, dat beschadigt het leer!

Gun je voeten voldoende rust

Wanneer je elke dag hetzelfde paar schoenen draagt, worden dezelfde drukpunten van je voeten overmatig belast. Bij elk paar schoenen (plat of een hoge hak) gebruik je andere spieren en drukpunten. Het spreekt dus voor zich dat je voldoende moet afwisselen om pijnlijke voeten te vermijden.

Nog een reden nodig om je schoenencollectie uit te breiden? De zool van je voet is enorm gevoelig aan vervorming. Door te veel dezelfde schoenen te dragen, wordt je voetzool afgevlakt en vergroot je de kans op blessures op lange termijn. Je voeten moeten nog een leven lang mee, dus voldoende afwisseling van je schoenen is een must!

De kleur schoenen waarmee elke modebewuste vrouw nu rondloopt

© Peter Kaiser

De kleur die seizoenen overstijgt? Dat is zonder twijfel rood. Durf deze lente niet enkel je jurkjes of broeken in het rood te shoppen, maar ook je schoenen. Ze vormen dé eyecatcher van je outfit en welk type stappers je ook kiest, je kan ze fantastisch combineren.

Muiltjes en ballerina’s are back!

Of je nu ballerina’s uit soepel kalfsleer, muiltjes met glanzende lak of pumps met kitten heel hebt uitgekozen. Jouw rode schoenen vormen dé eyecatcher van elke outfit en matchen leuk met een oversized hemd, boyfriend jeans, maxi-jurk of wijde broek. Vooral muiltjes zijn heel dankbaar:

Net als ballerina’s (die dit voorjaar weer helemaal terug zijn). Ze zijn het mooist onder een broek met sigarettenpijp en leuke blouse met roodaccenten of knalrood tasje.

Feestje gepland? Dan ga je ongetwijfeld voor pumps. Match onder een monotone tuxedo-jurk, maxi-dress of vrouwelijke suit zodat ze goed in het oog springen.

Eyecatchers op reis

Voor wie een vakantie heeft gepland, zijn pumps en muiltjes niet de beste optie. Ga in plaats daarvan voor rode espadrilles, leuk onder je strandoutfit maar even goed onder een zomers avondjurkje.

Heel de dag onderweg? Enter: rode sneakers. Een leuker alternatief voor de witte variant en bovendien minder snel vuil ;-).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle