Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Thinkstock

Oplichter aan de lijn? Met deze tips trap je niet in de val

De overheid ontving in 2017 meer dan 5.400 meldingen van burgers over misleidende telefoontjes. Dat zijn er gemiddeld 15 per dag, zegt de Federale Overheidsdienst Economie, goed voor een verlies van 480.000 euro. Maar hoe weet je wanneer je oplichters aan de lijn hebt? Op deze manier kan je ze herkennen.

19 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Bij onbekend- of privénummer neem ik gewoon niet op.
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Zet speaker op en laat die mens heel zijn verhaal doen, af en toe is wat goedkeurend mompelen en als hij klaar is kan je als het een Nederlander is vragen of hij ook haring verkoopt, als het een Vlaming is vraag ik of hij ook de laatste CD van Christophe verkoopt enz.
  • Sofie De Smedt

    6 jaar geleden
    Awel ik neem toch volgende keer maar op en laat de lijn open, zodat ze blauw zullen betalen aan telefoonkosten he, ja dat doe ik dan maar volgende keer haha
  • Ingrid De Kerpel

    6 jaar geleden
    Ho, ik moet niets hebben waar ik zelf niet om vraag, wat ik zelf niet zoek. Maar ik neem op en zeg beleefd, " een ogenblik, ik roep de persoon die zich hier mee bezig houdt ! " Dan leg ik de telefoon gewoon open naast de radio. Je mag er zeker van zijn dat ze het zelf opgeven.
  • Sofie De Smedt

    6 jaar geleden
    Ik laat gewoon rinkelen, ik doe geen moeite om op te nemen, dus ik negeer het zeer goed