In de Brugse rechtbank zijn de pleidooien van start gegaan op het moordproces tegen Blankenbergenaar Eddy Boerjan (48). De Blankenbergenaar bracht zijn ex-partner Petra Vanaerde (44) op 17 september 2015 met messteken om het leven.
Volledig scherm
In de Brugse rechtbank zijn de pleidooien van start gegaan op het moordproces tegen Blankenbergenaar Eddy Boerjan (48). De Blankenbergenaar bracht zijn ex-partner Petra Vanaerde (44) op 17 september 2015 met messteken om het leven. © SDVO

Moord in Blankenberge: "Tussen twee messteken smeekt ze nog, maar hij doet gewoon voort en lacht in haar gezicht"

Op het correctionele proces tegen Eddy Boerjan (48) hebben de advocaten van hun burgerlijke partijen vandaag in hun pleidooi hard uitgehaald naar de beklaagde. De Blankenbergenaar bracht zijn ex-partner Petra Vanaerde (44) op 17 september 2015 met messteken om het leven. Procureur Christophe Bergez vordert een celstraf van 25 jaar. Volgens het OM handelde Boerjan wel degelijk met voorbedachten rade. De verdediging betwist dat en vraagt een herkwalificatie naar doodslag.

33 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    "ze kon het bloed van onder iemand zijn nagels halen” .... het doet me denken aan bijvoorbeeld pesten op school of op het werk. Moordenaars zal ik niet verdedigen maar het is een feit dat je een mens zodanig kan treiteren en vernederen dat de stoppen doorslaan. Als je bijvoorbeeld kijkt naar al die schietpartijen op scholen dan zijn de daders meestal mensen die door hun omgeving te ver gedreven zijn. Was dat hier ook het geval ?
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Een dikke nul die nog geen water en brood waard is !
  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Ja kijk; die hoort thuis in de gevangenis naast diegene die stiekem filmpjes maakte van zijn elfjarige stiefdochter. Zo krijgen we misschien nog het plaatsgebrek in de gevangenissen weggewerkt.
  • Hugo Geerts

    6 jaar geleden
    Rudolf Jacobs het is geen vlieg dat hij kwaad gedaan heeft en als je niet meer door dezelfde deur kan met je partner dan ga je weg maar je hand opheffen naar je vrouw dat doe je niet laat staan haar vermoorden denk daar maar eens goed overna
  • Anny Bollens

    6 jaar geleden
    Hier zit hij dus maar voor 8 jaar vast!