Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Mulder en Scully zijn terug in een gloednieuw seizoen van 'The X-Files'.Beeld rv The X-Files

Een tragikomedie over een cynische oorlogsveteraan, een datingprogramma met Jani Kazaltzis of het zevende seizoen van Game of Thrones: dit zijn onze tips om er een geslaagde tv-avond van te maken. Zit er niets voor u tussen? Dan vindt u hier het volledige tv-overzicht. 

St. Vincent

Tragikomedie die het vooral moet hebben van de innemende hoofdrol van Bill Murray als cynische oorlogsveteraan, die gaandeweg bevriend raakt met zijn nieuwe buurjongen. De film werd destijds genomineerd voor twee Golden Globes.

De cynische oorlogsveteraan Vincent is allerminst opgetogen met het feit dat een alleenstaande moeder en haar twaalfjarige zoontje Oliver hun intrek nemen in het huis naast hem. Wanneer blijkt dat zijn bankrekening leeg is, besluit hij om zich aan te bieden als babysitter voor Oliver. Vincent is echter niet van plan zijn levensstijl aan te passen.

Om 20.30 uur op Viceland

Matchmakers

Stylist en duivel-doet-al Jani Kazaltzis richt zich dit keer niet op de garderobe van zijn onwetende gasten, maar op hun liefdesleven. Samen met hun vrienden stuurt hij de onwetende singles op date, wat spontane feelgood-tv oplevert. Onlangs werd bekendgemaakt dat het programma, dat geproduceerd werd door Roses Are Blue, het productiehuis van Mathias Coppens, een Amerikaanse remake krijgt.

De 28-jarige goedlachse Zita uit Gent is al twee jaar single. Haar vrienden Annelies, Nastasia, Laura en Stijn en haar zus Carmen schreven haar stiekem in voor Matchmakers. Zita zelf vindt het stilaan ook tijd voor een relatie, maar Tinder-daten ligt haar niet zo goed. In een ideale wereld ontmoet ze iemand tijdens het uitgaan, maar de ware is ze er nog niet tegengekomen.

Om 20.35 uur op VIER

The X-Files

Deze sciencefictionreeks viert zijn 25-jarig bestaan met een gloednieuw elfde seizoen. Meteen ook het laatste voor actrice Gillian Anderson.

Scully wordt opgenomen in het ziekenhuis met abnormale hersenactiviteit. Heeft ze alles rond het Spartacus-virus gedroomd? Mulder en Scully komen erachter dat zij niet de enigen zijn die op zoek zijn naar hun verloren zoon William. Er blijkt heel veel op het spel te staan.

Om 20.35 uur op Q2

David Duchovny als Mulder in 'The X-Files'.Beeld rv The X-Files

Liefde voor muziek

Het Catalaanse badplaatsje Sitges vormt het idyllische decor voor het nieuwe seizoen van Liefde voor muziek, waarin Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Coco Jr., Sarah en Gert Bettens, Niels Destadsbader, Silvy De Bie en Sharon den Adel elkaars songs coveren.

Om 20.35 uur op VTM

Liefde voor Muziek. Op de foto: Gert Bettens, Jasper Steverlinck, Silvy De Bie en Sharon den Adel.Beeld Medialaan

Game of Thrones

Start van het zevende en voorlaatste seizoen van deze populaire fantasyserie, dat de eindspurt richting finale clash tussen het verdeelde Westeros en de White Walkers inzet. Fans hoeven echter niet te treuren, want er zijn plannen voor maar liefst vijf spin-offs.

Jon Snow organiseert de verdediging van het Noorden, tegen de dreiging van de Lannisters en tegen de oprukkende White Walkers. Cersei probeert de situatie naar haar hand te zetten. Samwell ontdekt cruciale informatie. Daenerys is met haar rechterhand Tyrion en haar draken op weg naar Westeros.

Om 21.25 uur op Q2