© BELGA

Brys na nieuwe nederlaag Beerschot Wilrijk: “Elke fout wordt afgestraft, we moeten hier lessen uit trekken”

Beerschot Wilrijk ging woensdagavond voor de tweede keer op vier dagen tijd onderuit. Na de derby tegen Antwerp volgde een 1-3 thuisnederlaag tegen STVV. “Ons gebrek aan efficiëntie speelt ons parten”, vertelde Beerschot Wilrijk-coach Marc Brys na afloop.

Roel Caluwé

LEES OOK: Na de derbykater verliest Beerschot Wilrijk ook van STVV

“Jammer dat we vanuit vrije trap het doelpunt slikken, want wij hadden de wedstrijd net overgenomen op basis van dominantie en balbezit. Romo weet dat hij die bal kon houden, dat was een vermijdbaar doelpunt. Maar we probeerden ons eigen spel gewoon te spelen daarna en we konden kansen creëren. Dat we niet scoren, speelt ons parten. Ons gebrek aan efficiëntie betekent dat elke fout kapitaal kan worden afgestraft, dat bleek ook uit de penaltyfase.”

“STVV verdiende de zege, maar er zat meer in. Na de 1-2 hoopte ik nog even op een resultaat, zeker met de steun van ons publiek, maar toen viel de 1-3 nog in het slot. We moeten lessen trekken uit deze nederlaag, naar de toekomst toe in Play-off 2. Zo kunnen we kijken wat mogelijk is en welk materiaal we hebben om verder te bouwen. Uit goede wedstrijden kan je de nodige evaluaties trekken.”

Marc Brys was ook tevreden over de prestatie van nieuwkomer Emil Abaz (20). Hij speelde bij de jeugd nog bij Beerschot Wilrijk, Antwerp en Anderlecht en sloot deze week aan als vrije speler. “Hij heeft veel potentieel, is vaardig en snel met een goede trap. Hij heeft genoeg kwaliteiten.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners