© Photo News

Meghan Markle breekt net voor haar huwelijk nog een regeltje

De Britse Prins Harry ging woensdag naar een Commonwealth-evenement in Londen en nam zijn aanstaande Meghan Markle mee. Daarmee brak het koppel nog eens een regeltje. De traditie van het koninklijke protocol schrijft namelijk voor dat enkel officiële wederhelften mee mogen naar zo’n belangrijk gebeuren.

vwh

Het is volgens de internationale media heel uitzonderlijk dat iemand die nog niet met een lid van de koninklijke familie is getrouwd, wordt betrokken bij een belangrijke gelegenheid zoals de Commonwealth Heads of Government Meeting Summit.

© AP

Prins Harry en Meghan Markle, die in de toekomst samen veel liefdadigheidswerk zullen doen, lappen hiermee een traditie aan hun laars. Het bijzondere moment volgde slechts twee dagen nadat de prins de nieuwe Commonwealth Youth Ambassador werd. Afgelopen maandag was hij in een speech vol lof over zijn aanstaande vrouw. “Ik ben zo dankbaar dat de vrouw waarmee ik ga trouwen me zal helpen om dit werk te verrichten. Ze popelt om er deel van uit te maken”, klonk het toen.

© AFP

Het is niet de eerste keer dat de twee het anders aanpakken dan dat de etiquette voorschrijft. Meghan Markle, die voor de gelegenheid een gestreepte jurk van designer Altuzarra (1.595 euro!) droeg, was eind vorig jaar ook de eerste vrouw die als verloofde meeging naar de kerstmisviering in het bijzijn van de Queen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER