© Koen Fasseur

Illegale taxichauffeur komt mogelijk toch voor rechter voor dood Didier Bartholomeus

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist op 17 mei of Saddam E.A. uit Merksem zich voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor de onopzettelijke doding van Didier Bartholomeus (25) uit Schilde. De raadkamer had hem daarvoor nog buiten vervolging gesteld. Het parket-generaal vorderde donderdag zijn verwijzing.

Didier Bartholomeus had in de nacht van 25 op 26 september 2016 zijn verjaardag gevierd in discotheek The Villa op het Eilandje. Hij had na afloop voor 20 euro een illegale taxi genomen. Bestuurder Saddam E.A. had hem bij de Brug van den Azijn in Merksem uit zijn wagen gezet, omdat Didier zich lastig zou gedragen hebben. De Schildenaar verdween daarna spoorloos.

Saddam E.A. bracht de volgende dag zijn gsm naar de politie en zei dat Didier het toestel in zijn wagen was vergeten. Hij had ook zijn portefeuille achtergelaten, maar die had Saddam E.A. de avond voordien al weggegooid.

Het lichaam van Didier werd enkele dagen later uit het Dokske in Merksem gehaald. Hij was verdronken. De verklaring van Saddam E.A. werd nagetrokken, maar uit niets bleek dat de taxichauffeur iets met de dood van Didier te maken had. Het parket vorderde daarom alleen maar de verwijzing naar de rechtbank voor het bedrieglijk verbergen van de portefeuille. De verdediging had zich daar ook niet tegen verzet.

De moeder van Didier, die zich burgerlijke partij heeft gesteld, vond dat Saddam E.A. zich ook zou moeten verantwoorden voor de onopzettelijk doding van haar zoon door een gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid. Hij had de vermoeide Didier namelijk op een afgelegen en gevaarlijke plek uit zijn auto gezet.

© rr

De raadkamer volgde vorig jaar echter de visie van het parket en de verdediging en verwees hem enkel voor de bedrieglijke verberging naar de rechtbank. De moeder van Didier ging in beroep, waardoor het dossier voor de kamer van inbeschuldigingstelling belandde. Het parket-generaal volgt nu haar stelling en vorderde donderdag wél de verwijzing voor onopzettelijke doding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER