© Vero Moda

Communie, lentefeest of huwelijk? Zo vind je de perfecte outfit

Het is partyseason! Geen idee wat je moet dragen naar al die communies, lentefeesten of huwelijken in je agenda? Met deze tips vind je de perfecte outfit!

cityfashion

Houd het simpel

Geen idee wat te dragen? Less is more! Investeer in een feestelijk basisstuk. Zo kun je het gerust naar verschillende feesten dragen – zonder dat iedereen het merkt én kun je het ook achteraf nog dragen.

Denk aan effen kleuren, niet-glanzende stoffen en eenvoudige modellen – die je helemaal party proof maakt met de juiste accessoires. Toch liever een print? Zorg er dan voor dat de hoofdkleur niet te schreeuwerig is. Een elegant kleedje of eenvoudige jumpsuit als basisstuk is een absolute aanrader! Ga hier eerst naar op zoek, zodat je nadien de perfecte accessoires kunt uitzoeken.

Het juiste tasje maakt je outfit af

Een overvolle schoudertas staat niet bepaald elegant bij je feestoutfit. Kies daarom voor een klein maar praktisch elegant tasje dat je makkelijk over je schouder kan dragen (ideaal om te dansen) of een classy clutch. Tip: metallic of nudetinten passen bij elke kleur. Investering? Check!

Kies de perfecte feestschoenen

Lang rechtstaan of heel de nacht dansen? Kies voor een comfortabel paar stevige hakken om je feestoutfit af te maken, want alleen zo zul je voluit kunnen genieten van het feest. Net zoals voor je clutch kun je kiezen voor een metallic kleur die je gemakkelijk kunt combineren. Of ga voor een nudetint: een open pump in een nudetint is minstens even gemakkelijk om te combineren én verlengt je benen.

Liever op lage voet? Muiltjes of loafers staan minstens even partyproof!

Deze 3 stylingfouten maken je dikker (en zo kun je ze vermijden)

© Dame Blanche

Er is ondertussen al genoeg geschreven over hoe je je slanker kan kleden. Maar door welke styling mistakes creëer je net het tegenovergestelde effect? Deze 3 stylingfouten maken je dikker en zo kun je ze vermijden!

Je draagt de foute kleuren en te grote prints

Schreeuwerige, te opvallende kleuren geven je snel een paar kilootjes meer die er eigenlijk niet zijn. Iets donkerdere kleuren als zwart, blauw of grijs zijn een veel betere optie. Ton sur ton (slechts één kleur dragen in verschillende schakeringen) werkt ook een stuk beter dan een kleurboek aan verschillende tinten.

Fan van een klassieke streepjesprint? Hou altijd in het achterhoofd: horizontale streepjes verbreden, verticale verslanken. Te grote prints maken je figuur te blokkig. Een kleinere, rustige print brengt proportie in je figuur.

Je draagt de foute stoffen en snits

Een laagjeslook doet soms meer kwaad dan goed, zeker als je wat slanker wil lijken. De juiste stof dragen is dus essentieel! Wol, zijde, katoen en denim zetten zich naar je lichaam en maken je dus, je raadt het al, slanker. Strakke stoffen (die snel kreuken) benadrukken te veel van je lichaam wat je net probeert te verdoezelen.

Je bent niet de enige die denkt dat oversized items je net slanker maken. Fout! Items met de juiste snit doen veel meer wonderen voor je figuur dan die vormeloze trui. Toch fan van oversized fashion? Combineer je stuk dan met een strakke broek of top om contrast te creëren.

Je draagt de foute handtas

Say what? Inderdaad, ook de foute handtas kan je dikker maken dan je eigenlijk bent. Een te kleine, vierkante crossbody tas met heel dunne riempjes laat je bovenlichaam een stuk breder lijken. Ook ronde tassen in een lichte kleur doen je figuur niet veel goeds.

Een rechthoekige tas met iets dikkere riemen of XL-formaat doet dan weer wél wat je wil. Je lichaamsvormen perfect in balans? Check!

Kledingstukken ophangen of vouwen? Zo gaan ze langer mee!

© Comma

Uren staan strijken om vervolgens je favoriete blouse gekreukt uit je kleerkast te halen? Niet meteen een droomscenario! Denk aan de stof en het model van je kleding vooraleer je ze opbergt. Ophangen of vouwen? Zo gaan je kledingstukken langer mee!

Blouses

Zachte, fijne blouses van katoen of satijn blijven het langst mooi als je ze ophangt. Sluit het bovenste knoopje van je blouse, zo verliest de kraag geen vorm.

T-shirts

Een gewone T-shirt daarentegen kan je gewoon opvouwen. Let er wel op dat de mouwen evenwijdig zijn opgevouwen, zo verklein je de kans op kreukjes.

Truien en sweaters

De vorm van je sweaters en truien zo lang mogelijk behouden? Opvouwen is de boodschap! Vooral bij wollen truien is ophangen not done (de vezels worden uitgerokken wanneer je ze ophangt).

Blazers en jasjes

Hoe zwaarder je kledingstuk, hoe steviger de hanger moet zijn. Een stevige houten of (dikke) plastic kapstok is de partner in crime van je jassen en blazers

Jurkjes en jumpsuits

De temperaturen stijgen, haal je mooiste jurkjes en jumpsuits boven! Er langer plezier van hebben? Hang je items dan op een (zware) kleerhanger.

Geklede broeken en rokjes

Maar hoe zit het met broeken? Geklede broeken (in een andere stof dan jeans) hang je het best op. Investeer in hangers met clipjes of vouw ze dubbel volgens de naden van je broek. Je zomerrokjes correct opbergen? Hangers met clips to the rescue!

Jeansbroeken

Jeansbroeken zijn een geval apart. Jeansstof is van zichzelf al voldoende kreukvrij. Het is misschien een raar zicht, maar deze broeken kan je dus gerust opvouwen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer