Taxi's aan station Antwerpen Centraal.
Volledig scherm
Taxi's aan station Antwerpen Centraal. © laenen

Taxichauffeurs in Vlaanderen zullen Nederlands moeten kunnen, ruimte voor Uber

In de toekomst zullen taxichauffeurs in Vlaanderen Nederlands moeten kunnen spreken met hun klanten. Dat staat in het ontwerp van taxidecreet van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dat vandaag goedgekeurd werd door de Vlaamse regering. In het plan worden ook een aantal bestaande regels geschrapt: daardoor komt er niet alleen ruimte voor meer taxi's, maar zullen ze ook goedkoper worden. Er is in de plannen ook ruimte voor alternatieve taxidiensten zoals Uber. Die organisatie zal zich volgens Weyts echter moeten schikken naar de regels, zoals werken met herkenbare voertuigen en een meter.

28 reacties

  • Freddy Smits

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat de website uber Vlaanderen online?
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Laatst nog een taxi genomen in Antwerpen. Gelukkig kon ik gebarentaal!
  • willem sliggers

    6 jaar geleden
    Het beroep van taxi chauffeur is in verval. Wegcode ? nul ! Rij maar eens achter een taxi ! Beleefdheid ? nul ! De deur openen voor de klant , daar hebben ze nog nooit van gehoord ! Een degelijke opleiding is gewenst voor dit beroep !
  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Enkel maar voor taxichauffeurs?? In de industrie krijgen we steeds meer te maken met mensen die zelfs geen letter Nederlands kennen, laat staan een beetje Frans en een woord Engels. In de productie begint dit werkelijk een probleem te worden, één woord niet begrepen leidt tot een kostbare stilstanden, of erger, tot ongeval. Zolang het niet doordringt dat men in Vlaanderen Vlaams spreekt, blijft men achterop hinken. Industrie 4.0 haalt zijn slag thuis.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Staat Ben niet de nar uit te hangen in het verkeer of ergens met een spade,dan gaat hij de taxi chauffeurs Nederlands laten spreken.