.
Volledig scherm
. © Basis

3 studenten ontwikkelen ‘Basis’, een cryptomunt die ‘echt’ geld kan vervangen. En investeerders pompen er meteen 133 miljoen in

Drie jonge studenten van de gerenommeerde universiteit van Princeton gooien hoge ogen in Silicon Valley met hun cryptomunt ‘Basis’. Gisteren kondigden ze aan dat een investeringsronde meteen 133 miljoen dollar (108 miljoen euro) heeft binnengebracht. Grote durfkapitalisten pompten grote bedragen in het veelbelovende project.

10 reacties

  • Joris Claes

    6 jaar geleden
    Weg mee den euro. Terug BEF gekoppeld aan goud.
  • Seppe Cools

    6 jaar geleden
    Wie slim is, kijkt naar waar al deze nieuwe munten op gebouwd worden. In dit geval wederom Ethereum, een protocol dat dagelijks al 3x meer transacties verwerkt dan het oudere Bitcoin.
  • Benno de B

    6 jaar geleden
    En wat vindt je dan van het geld waar je nu mee betaald Mario? Is dat echt of virtueel? Tenslotte zijn het dezelfde digitale getallen, en papier en een samengeperst muntje van waardeloze metalen is ook niet meteen 'echte' waarde..
  • Sacha VL

    6 jaar geleden
    Mario, dan adviseer ik jou om uit het Stenen Tijdperk te stappen en de echte wereld te betreden. Je gelooft er niet in uit onwetendheid, anders zou je geen onbezonnen reactie geven
  • Laetitia Dubois

    6 jaar geleden
    Mario roman. In feit zijn bankbiljetten ook virtueel geld want ze mogen zelf niet meer ingewisseld worden voor goud.