Nieuwe serie gezondheidswandelingen

Het gemeentebestuur van Geetbets wil inwoners er zo veel mogelijk toe aanzetten te bewegen. De gemeente organiseert daarom opnieuw een reeks gezondheidswandelingen. Dat gebeurt in samenwerking met de wandelvereniging Samen op Stap.

Luc Weyens

De dienst vrije tijd van de gemeente lanceerde de gezondheidswandelingen vier jaren geleden. Het succes daarvan nam almaar toe. Daarom wordt het initiatief dit jaar voortgezet.

Elke week wordt een wandeling georganiseerd, telkens op dinsdag. De reeks start op dinsdag 1 mei. Wandelaars hebben steeds de keuze uit een wandeltocht van 4, 7 of 10 km. De 4 km wordt aan een rustig tempo gestapt, de 7 km aan een gematigd tempo en de 10 km aan een stevig tempo. De wandeling start telkens om 19.30 uur, vanaf augustus om 19 uur. Iedere groep wordt vergezeld door begeleiders/seingevers. De begeleider vooraan draagt een armband in de Belgische driekleur en een ‘Stop’-bordje, die achteraan heeft een fluitje. De reeks loopt tot einde augustus. Info: jeugd- en cultuurdienst, Irina Van Goethem, tel. 011/58.65.42, iv@geetbets.be, www.geetbets.be.

Aangeboden door onze partners