BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Crevits stuurt M-decreet bij na kritiek

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) stuurt het M-decreet, het decreet waardoor kinderen met zorgnoden in het gewoon onderwijs les kunnen volgen, bij. Er komt snellere ondersteuning voor leerlingen met gedragsproblemen in het basisonderwijs en kinderen zullen in sommige omstandigheden sneller naar het buitengewoon onderwijs kunnen gaan.

20 reacties

  • Walter Stassen

    6 jaar geleden
    Het bijzonder onderwijs was en is fantastisch georganiseerd. Veel kinderen waar we ons nu voor in bochten moeten wringen zijn echt niet gelukkiger in het gewoon onderwijs hoor. Als je beperkingen hebt, heb je aangepast onderwijs nodig. Het gewoon onderwijs kan dat niet geven. Zeker niet zonder de kwaliteit te bewaken over het onderwijs dat alle andere "normale" kinderen ook verdienen. Inclusie leidt toch ernstige niveauverlaging voor iedereen.
  • Richard Roose

    6 jaar geleden
    Het is misschien met goede bedoelingen opgezet, maar het veroorzaakte veel verdriet in kinderen die veel gelukkiger waren in het bijzonder onderwijs! Daar werd precies geen rekening mee gehouden !?
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    En wie betaalt die "fast teams"? Meer en meer zorg voor mensen die nooit iets zullen bieden aan de samenleving terwijl er niets van gdp gecreëerd wordt.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Het m-decreet? Het Miserie decreet van onbekwame crevits die niks anders te doen heeft dan het onderwijs kelderen om onwillige zwakke 'kansarmen' maar ten alle prijze een diplom te kunnen geven.
  • gilberte Vergaelen

    6 jaar geleden
    Crevits stap het af mens, neem de eer aan jezelf. Je hebt nog niets deftigs naar voor gebracht.