© BELGA

Politie Lier pakt vijf verdachten op in drugszaak

Vorige maand arresteerde de politie van Lier vijf verdachten in het kader van een onderzoek naar handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen. Het gaat om 4 mannen tussen 30 en 38 jaar uit Lier en een 41-jarige vrouw uit Berlaar. Bij de huiszoekingen werd er onder meer 260 gram speed, 2,5 liter GHB (zogenaamde “vloeibare XTC”), 950 XTC-pillen en 80 gram marihuana aangetroffen. Ook werd 6 liter GBL, gedemineraliseerd water en ontstoppingskorrels aangetroffen die kunnen dienen voor de aanmaak van GHB.

jtp

De recherche van Lier voerde al enkele maanden een onderzoek naar deze verdachten. Op 16 april werd er beslist om tussen te komen. Betrokkenen worden verdacht van bezit, handel en aanmaak van verdovende middelen en psychotrope stoffen.

De verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Antwerpen afdeling Mechelen. Deze besliste om de 2 verdachten van 30 en 38 jaar vrij te laten onder strenge voorwaarden. De andere 3 verdachten werden verder aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Zij moesten vandaag voor de raadkamer verschijnen, die hun verdere aanhouding heeft bevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER