ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Vlees mag waterig zijn als het etiket maar klopt (en dat is niet altijd zo)

de VolkskrantHet toevoegen van water aan vlees en vis is in de levensmiddelenindustrie al jaren de normaalste zaak van de wereld. Maar om hoeveel procent water het gaat, is vaak onduidelijk. Hoe herken je producten waar geen water in zit?

15 reacties

  • Romain Nolf

    6 jaar geleden
    Koopt vlees bij den beenhouwer ! maar niet in een groot warenhuis.
  • Guido Van Looy

    6 jaar geleden
    Bakkers zijn dus ook fraudeurs.... nog meer dan in vis en vlees... btw vocht is nodig om goede producten te maken.... gezegd door een vakman...
  • Peter De Decker

    6 jaar geleden
    Chris heeft gelijk. Wij hadden vroeger een slagerij met topkwaliteit, geen bedrog, geen druppel water toen je vlees bakte. Na het stoppen met de slagerij zelf vlees gaan kopen bij andere slagers. Toen ik vroeg om zijn koelcel te mogen zien, zag ik alle varkensvlees hangen in zakken met enkele liters water in! Water trekt dus gewoon in het vlees. Dus, wanneer je vlees, worst bakt en er komt water uit, is dit echt bedrog!!!
  • Pablo Dominguez

    6 jaar geleden
    Water toevoegen = fraude. Gewicht naar boven brengen voor de prijs... Zware straffen opleggen of gewoon dit land laten ontploffen hé, want we gaan niet vooruit, we gaan extreem achteruit.
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Wel wij zeggen het krimpt vlees krimpt vis ook. Ergens logisch gezien 90% van ons lichaam water is. Dus ja als het verhit krimpt het.