Politie op de Leuvense Oude Markt (archieffoto).
Volledig scherm
Politie op de Leuvense Oude Markt (archieffoto). © Vertommen

Studenten feesten te luid: Leuvense politie tot 4 uur 's ochtends overstelpt met klachten

De warme donderdagavond en –nacht heeft in Leuven voor een piek aan klachten over geluidshinder gezorgd.  De politie kreeg ruim 40 telefoontjes over allerlei vormen van lawaaihinder gaande van zingende jongeren op straat, luidruchtige kotfeestjes, uit de hand gelopen tuinfeestjes tot zangpartijen op dakterrassen. 

32 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Leuven? Wij hebben zelfs in Kortrijk een burgemeester die denkt dat hij student is. Tot 02.00 uur 's nachts dj spelen op het St-amandsplein moet kunnen volgens Quicky, hij moet niet uit zijn nest om 03:00 uur.
  • Karen Devroey

    6 jaar geleden
    Schandalig, cafés die na 22u nog 'te luide muziek' spelen, krijgen hiervoor een fixe boete... studenten daarentegen! Ik begrijp dat Leuven een studentenstad is, maar er wordt geen rekening gehouden met de Leuvenaars, of ze er nu al jaren wonen of nog maar net. Dus volgens vele mensen hier moeten de Leuvenaars dan maar verhuizen! Sorry maar dat vind ik dikke bullshit!
  • John Collaer

    6 jaar geleden
    Wel een beetje normaal dat iedereen thuis blijft he en daar feestjes houdt..ik geef thuis ook liever een feestje dan vroeger op café... Er mag ook niets meer op café.. blijven de mensen en of studenten gewoon thuis... Met alle gevolgen van dien... Dat de maatschappij terug iets doet om op café te gaan terug wat aantrekkelijker maakt ipv regels hier en regels daar..
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Studenten mogen feesten maar er zijn ook andere mensen die wel hard moeten werken en geen tijd hebben om te feesten dus als iedereen beetje respect (woord dat vele niet meer kennen) heeft dan lukt het wel!
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Jo Bosman en Mats Hoydonkx: Weten jullie wat? Ik stel voor dat de mensen s'nachts onder jullie respectieve vensters kabaal komen maken....Hopelijk zijn de vensters gesloten en zeker met dit warme weer.En voor Mats speciaal hier...Bent u er zo eentje die neerkijkt op de door u genoemde arbeidersklasse en voelt u zich boven deze mensen verheven? Schaam u met uw opmerking.Eigenlijk een zeer domme opmerking moet ik zeggen....