© rr

Burgemeester De Wever gaat een week lang Antwerpen promoten in Rusland

Burgemeester Bart De Wever zal niet veel tijd hebben om te bekomen van zijn tweede deelname aan de marathon van Antwerpen, want diezelfde dag nog stapt hij op het vliegtuig richting Rusland. Samen met schepen voor Diamant Ludo Van Campenhout (N-VA) en enkele ondernemers en afgevaardigden van de stad, het Havenbedrijf en Antwerp World Diamond Centre zal de burgemeester er in de steden Moskou en Sint-Petersburg plaatselijke bedrijfsleiders uit uiteenlopende sectoren ontmoeten en er de troeven van Antwerpen in de kijker zetten.

joro

Na de missies naar Azië in 2014 en 2016 en naar Canada in 2017, trekt Antwerpen nu opnieuw oostwaarts. Tijdens de nieuwe missie bezoekt de Antwerpse delegatie een aantal belangrijke bedrijven, onderzoeks- en innovatiecentra en locaties. Ook worden investeringsseminaries gegeven en is er ruimte voor een aantal netwerkmomenten op maat van Antwerpse ondernemers.

Het missieprogramma is opgebouwd rond economische opportuniteiten, culturele uitwisseling, stadsontwikkeling en de specifieke sectoren logistiek, haven en diamant, en digitale en circulaire economie. Zo wil Antwerpen zich profileren als wereldstad op het vlak van deze sectoren.

Het eerste deel van de missie vindt plaats in de Russische hoofdstad, waar de hoofdkwartieren van tal van bedrijven gevestigd zijn. Voor de tweede helft van de missie trekken de deelnemers naar de belangrijkste culturele trekpleister van Rusland, die jaarlijks meer dan 6,5 miljoen bezoekers ontvangt. In het kader van het cultuurfestival ‘Antwerpen Barok 2018 – Rubens inspireert’ bezichtigt de delegatie de hoogtepunten van het Hermitage-museum, dat heel wat Vlaamse meesterwerken herbergt. In het kader van Antwerpen Barok 2018 wordt overigens ook in Rusland een campagne rond Vlaamse meesters opgezet, die heel wat aandacht krijgt in de Russische pers.

De missie vindt plaats van 22 tot en met 28 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER