Manuel Valls.
Volledig scherm
Manuel Valls. © Photo News

Franse ex-premier Manuel Valls overweegt gooi naar burgemeesterssjerp Barcelona

De vroegere Franse premier Manuel Valls overweegt in 2019 een gooi te doen naar de burgemeesterssjerp van Barcelona. Dat heeft hij gezegd op de Spaanse televisiezender TVE. De 55-jarige Valls werd geboren in Barcelona als zoon van een Catalaanse vader en een Zwitserse moeder die naar Frankrijk emigreerden. Op zijn 20ste werd hij tot Fransman genaturaliseerd.

4 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Zich "thuis" voelen waar de kassa staat !
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Het referendum was wel illegaal, Roland Vanlerberghe. En wat daaruit voortvloeide kan men opnemen als een volksopstand. En het gepeupel volgt hun 'leiders' zonder na te denken. Zo gaat dat meestal.
  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Hij moet zich als Fransman niet bemoeien met de zaken van een andere gemeenschap. Hij heeft zich tot Fransman laten naturaliseren en daarmee een keuze gemaakt. De consequentie is nu dat hij zich als Fransman gedraagt en niet als Catalaan. Laat Catalonië aan de Catalanen!
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    De elite die is van oordeel dat zij alleen daar een juiste mening over hebben en dat het gewoon gepeupel zijn mening maar moet inslikken en moet zwijgen, er was trouwens een referendum dat eerst uit elkaar geknuppeld werd en daarna in de prullenmand verdween. Echte democratie is geen zaak van de Spaanse koning of van de EU of van wie ook, het is een zaak van het volk, anders noemt het een dictatuur.