© shutterstock/rr

Brakelse Burgemeester zet stap opzij na zwaar ongeval

Stefaan Devleeschouwer, de 53-jarige Open Vld-burgemeester van Brakel, zet een stap opzij. Hij nam die beslissing nadat bekend raakte dat hij positief blies na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte.

mtm

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Maar feit is dat Stefaan Devleeschouwer (Open Vld), de burgemeester van Brakel, woensdagavond betrokken raakte bij een zeer zware botsing op de Steenweg (N8) in Sint-Maria-Lierde. Het gaat om een ongeval waarbij de burgemeester volgens onze informatie een dakwerker (35) uit Brakel aanreed. Het is niet duidelijk of die man in zijn wagen zat of naast het voertuig stond. De dakwerker raakte hoe dan ook zwaargewond.

Het slachtoffer werd in kritieke omstandigheden naar het Universitair Ziekenhuis in Gent overgebracht. Donderdagochtend was de man buiten levensgevaar, maar zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij voorlopig nog niet ondervraagd kon worden.

De politie kwam ter plaatse na het ongeval. De burgemeester mocht meteen een verklaring afleggen, en werd onmiddellijk aan een ademtest onderworpen. Daaruit bleek dat Devleeschouwer gedronken had. “Het rijbewijs van de aanrijder is voor vijftien dagen ingetrokken voor rijden onder invloed”, bevestigde Julie Van Hoorebeke, persmagistraat van het parket in Oudenaarde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER