Vlaams minister voor Klimaat Joke Schauvliege (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister voor Klimaat Joke Schauvliege (CD&V). © Photo News

Schauvliege krijgt van Cassastie ongelijk, proces Klimaatzaak kan na vier jaar van start gaan

Het Hof van Cassatie heeft het beroep van Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) verworpen in de Klimaatzaak-procedure. Schauvliege had zich verzet tegen het feit dat de procedure in het Frans zou worden gevoerd.

7 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Gebaseerd op een wet van 1935, l'époque de la Belgique francophone, dat zegt alles over de rechters van het Hof van Cassatie.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    ben zeker van dat die nog geen Frigo -diepvries AAA+++ hebben en 2 auto zal wel tussen zitten met prive zwembad Steeds een ander die moet doen
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    ik wens dat de pers eens bij al die klimaat mensen thuis gaat en eens kijken of die frigo diepvries AAA+++ hebben ook zo'n Wasmachine Geen droogkas geen vaatwas geen zwembad; geen open haard Als voor klimaat dus gaan die naar bakker met brooddoos naar beenhouwer ook met doos is niet verpakt dus onnodig plastiek te vragen of extra papier zak om mee ten nemen Dat is eigen aan milieu minimum te zijn om elf te gebruiken!
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    Serge de Gheldere is dus duidelijk een heel grote zeveraar. De staat aanklagen is ons allemaal aanklagen, of is dat de bedoeling? Uw organisatieken verrijken op kosten van de belastingbetaler!
  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    De zoveelste vlek op haar staat van dienst. Gelukkig komen er verkiezingen aan zodat ze er niet te veel meer kan bij maken.