.
Volledig scherm
. © shutterstock

Brits ziekenhuis verbiedt patiënten om overdag pyama's te dragen

In Whittington Hospital in Londen worden patiënten verplicht om overdag hun pyama in te ruilen voor gewone kleren, zodat ze sneller zouden genezen. "Thuis draag je toch ook geen hele dag een pyama?", argumenteert verpleegkundige Michelle Johnson, die de regel invoerde. Ook bij ons in het UZ Brussel worden kinderen en chronische patiënten aangemoedigd om overdag zo vaak mogelijk de kleren aan te doen. 

7 reacties

  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Dit zal toch niet lukken voor een aantal zieken. Iemand die in coma ligt bijvoorbeeld, of iemand die verschillende ingrepen moet krijgen, die kan je het beste in z'n ziekenhuisplunje (zo'n voorbindshort en je rug bloot) laten. Moest er een dringende interventie komen, dan verlies je geen tijd met die kledij uit te doen of kapot te scheuren.
  • Jan Peau

    6 jaar geleden
    dikke zever. Stuur ze dan overdag ook de straat op
  • Berdine BERDINE JOOS

    6 jaar geleden
    Prijs zal veel zakken van ziekenhuis. 20% minder personeel nodig. En dit in 2018. ?
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Als ik ziek thuis zit, is dat ook in pyjama hoor!
  • Edwine Van der Hoeven

    6 jaar geleden
    Astrid, ik doe dat ook. Op zondag comfortabel in pyama, heerlijk ! Als je ziek bent voel je je het makkelijkst en best in slaapkleed of pyama. Wie heeft nu de moed om zich te maquieren als je in een ziekenhuis verblijft. Als je opgenomen wordt moet er al een zéér grondige reden van ziekte zijn want je wordt meestal zo rap mogelijk naar huis terug gestuurd. Wat staat een patiënt nog allemaal te wachten ???