Direct naar artikelinhoud
verkiezingen

Antwerpse Open Vld zet Joodse student op lijst

Joseph Steimetz.Beeld RV

Naast de vertrouwde gezichten van schepen van Onderwijs Claude Marinower en districtsschepen Samuel Markowitz, pakt Open Vld in Antwerpen straks uit met nog minstens één andere Joodse kandidaat: de jonge Joseph Steimetz. 

Steimetz is de zoon van een bekende bakker in de Lange Kievitstraat, midden in de Antwerpse Jodenbuurt, en sinds enkele jaren lid van de jongerenafdeling van de liberalen. De student is volgens Antwerps lijsttrekker Philippe De Backer een bijzonder actief lid en erg betrokken bij de organisatie van allerhande debatten.

Op welke plaats Steimetz zal staan op 14 oktober, is nog niet duidelijk. "We zijn nog bezig met de lijstvorming", wil De Backer niet op de feiten vooruitlopen. Maar dat Steinmetz een plek zal krijgen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen of voor de districtsraad, lijkt wel een zekerheid.

Een kandidaat uit ultraorthodoxe middens beoogt Open Vld overigens niet, benadrukt De Backer. "Iedere kandidaat moet passen in onze partij en onze waarden onderschrijven." En dat doet Steimetz, luidt het. Deze week nog – in volle heisa rond de komst van Aron Berger naar CD&V – postte Jong VLD een foto op Twitter van de bakkerszoon die breedlachend de hand schudt van een jonge studente.