Palestijnse betogers rennen voor traangas tijdens confrontaties met Israëlische soldaten langs de grens tussen Gaza en Israël.
Volledig scherm
Palestijnse betogers rennen voor traangas tijdens confrontaties met Israëlische soldaten langs de grens tussen Gaza en Israël. © AP

Weer minstens 4 doden en 40 gewonden bij Palestijnse protesten

Zeker vier actievoerders zijn vandaag om het leven gekomen bij nieuwe confrontaties tussen het Israëlische leger en Palestijnse demonstranten. Ze overleden aan schotwonden, meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Ten minste veertig anderen zouden gewond zijn geraakt.

12 reacties

  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    In plaats van Israël te veroordelen, zou de internationale gemeenschap die Palestijnse 'leiders' voor het Internationaal Strafhof in Den Haag moeten brengen. Aanklacht: minderjarigen aanzetten om geweld te gebruiken. Want in tegenstelling tot wat de linkse main stream media berichten, zijn het die Palestijnen die ruzie zoeken en die proberen om de Israëlische grens over te steken. Gevolg: het Israëlisch leger schiet met dodelijke kracht.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Hoe meer doden en gewonden hoe liever Hamas het heeft. Het volk dient gewoon als kanonnenvlees om hun terroristen strijd te winnen.
  • Franco Sechi

    6 jaar geleden
    Kwamen wij ook niet in opstand toen de Duitsers ons land bezetten? Maar hier waren we vrijheidsstrijders terwijl ze daar terroristen worden genoemd. De macht van de Israëlische bezetters....
  • Eden Kastard

    6 jaar geleden
    Milieu daar hebben die moslimextremisten nog nooit van gehoord. Dat is wel duidelijk.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Is dit wat de joodse gemeenschap verstaat over de hand rijken ! en dit wil men in onze politiek integreren ?
  1. KIJK. Journalist Al-Jazeera moet wegduiken tijdens liveverslag in Rafah door luchtaanval op ziekenhuis

    KIJK. Journalist Al-Jazeera moet wegduiken tijdens livever­slag in Rafah door luchtaan­val op ziekenhuis

    Hani Mahmoud bracht live verslag uit vanuit Rafah, een stad in het zuiden van de Gazastrook, toen hij plots moest wegduiken voor een luchtaanval op een gebouw enkele meters verder. Het doelwit was het Kuwaiti-ziekenhuis. De camera blijft doordraaien en er is een grote rookwolk te zien, in combinatie met een vluchtende mensenmassa. Er vielen enkele dodelijke slachtoffers bij de luchtaanval, hoeveel precies is nog niet bekend. Ook bij een luchtaanval op een moskee op ongeveer hetzelfde tijdstip vielen dodelijke slachtoffers. Er verblijven heel wat Palestijnen in Rafah, omdat het te plek is die het Israëlische leger als vluchtoord voor Gazanen had aangewezen.
  2. TERUGLEZEN Crisis Midden-Oosten. Eerste Amerikaanse militairen gedood in Midden-Oosten sinds start Gaza-oorlog, Biden dreigt met represailles

    TERUGLEZEN Crisis Mid­den-Oos­ten. Eerste Amerikaan­se militairen gedood in Mid­den-Oos­ten sinds start Ga­za-oor­log, Biden dreigt met represail­les

    Steeds meer landen gaan hun financiering aan het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (Unrwa) opschorten, na beschuldigingen van de Israëlische autoriteiten dat medewerkers mogelijk betrokken waren bij de Hamas-aanval van 7 oktober. Volgens het Amerikaanse dagblad ‘The New York Times’ naderen de strijdende partijen een deal om ruim 100 gijzelaars vrij te laten in ruil voor een staking van de Israëlische aanvallen. En voor het eerst sinds de start van de oorlog in de Gazastrook zijn (drie) Amerikaanse militairen om het leven gekomen. Lees de ontwikkelingen van zondag 28 januari hier terug.