Noord-Koreaans leider Kim Jong-un  woont testlancering van een ballistische raket bij in 2017.
Volledig scherm
Noord-Koreaans leider Kim Jong-un woont testlancering van een ballistische raket bij in 2017. © AFP

Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests, "nucleaire bewapening afgerond"

Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond. Ook wordt gesuggereerd dat het land een nieuwe politieke koers zal varen. 

27 reacties

  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Als je nucleaire kennis rond is en iedereen is daarvan van overtuigd geraakt, dan is het mission accomplished en kan je je middelen in iets anders investeren. Kim heeft dit kunnen afronden ondanks Trump en niet dankzij Trump.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk staat Noord-Korea op instorten en dat kan natuurlijk ook het einde betekenen van Kim jong un.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    sylvain vlerick Dankzij.... Jawel hoor China en niks Trump!!!
  • Sylvain Vlerick

    6 jaar geleden
    Dankzij ... Jawel hoor Trump !!
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    NIEMAND wilde een militaire interventie in Korea omdat het risico van ontelbare doden te groot is met Seoel maar op een afstand van 60 km van de Noord-Koreaanse grens. Daar heeft Jong-un dan ook geen angst voor, maar de internationale sancties beginnen zo zwaar door te wegen dat de situatie voor zijn volk onhoudbaar is geworden. Daarom eerst nog het spierballenrollen voor de show en nu het charmeoffensief. Trump heeft daar geen enkele verdienste aan, China en de internationale gemeenschap wel.