zaterdag 21 april 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Bij winst van Bocholt valt de beslissing pas op de slotdag. “Dat zou mooi zijn”, zegt Bocholt-coach Licata. Dick Demey

Tweede amateurklasse B
ZONDAG 15.00u BOCHOLT VV - CAPPELLEN

“Voor apotheose zorgen”

Valt zondag het doek over de titelstrijd in 2B of valt de beslissing pas volgende week, in de titanenstrijd tussen de nummers één en twee, THES en Bocholt. Als het van Bocholt afhangt, wordt de spanning nog wat opgedreven. Daarvoor moeten de Noord-Limburgers zondag wel nummer negen Capellen opzijzetten. “Dat zou een schitterende apotheose zijn van een even schitterend seizoen”, aldus Licata.

Het zijn voetbalhoogdagen in Bocholt. VV staat niet alleen knap tweede, maar is dit seizoen ook nog ongeslagen op de eigen Damburg

“Dat was ook één van de prioriteiten bij de competitiestart”, reageert Bocholt-coach Licata. “In de beker raakten we ver en speelden we tegen KV Mechelen. Die lijn trokken we door in de competitie, waardoor het seizoen een geweldig succes geweest is. Zeker op de eigen Damburg verwenden we onze supporters regelmatig. Jammer dat het niet genoeg was voor klantenbinding, want de grote massa hebben we jammer genoeg niet kunnen aanspreken.”

Volwassen geworden

“Je kan als trainer wel voor principes en patronen staan, maar de afloop van het verhaal blijft telkens weer één groot vraagteken. Waarom het ondanks de beperkte kern toch lukte? Omdat we in iedere periode gegroeid zijn. Vijftien punten in de eerste periode, negentien in de tweede en nu zitten we al aan 22. De spelers zijn echt volwassen geworden en we hebben vooral tactisch een hele weg afgelegd. Kijk, iedere trainer heeft een visie, maar het is zaak om je volledige spelersgroep daar eensgezind achter te krijgen. En dat is hier aardig gelukt. Daarom hoop ik op winst tegen Cappellen, zodat we als groep bij THES voor de titel kunnen strijden. Dat zou een schitterende apotheose zijn van een even schitterend seizoen.”

BOCHOLT: Iedereen is fit.

DE KERN: Wertelaers, Cascio, Scheelen, Dieme, Pellegriti, Wang, Didden, Peeters, Palmans, Vanhaen, van den Putte, Odutayo, Voorjans, Bongiorno, Ramaekers, Janssen, Maes. (edst) 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws