© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Lost Frequencies haalt Britse wereldster James Blunt aan boord

Hij noemde zijn eigen wereldhit You’re Beautiful ooit “heel vervelend”, maar hij verkocht wel vlot miljoenen platen. Nu heeft wereldster James Blunt een nummer klaar met ‘onze’ Lost Frequencies, Melody.

bpr

“Ik ben een grote fan van James Blunt, ik hou van zijn muziek en zijn kenmerkende stem.” Ja, het was Felix De Laet (Lost Frequencies) die de Britse zanger en songwriter benaderde, niet omgekeerd. Maar die laatste had wel al van onze landgenoot gehoord en kon diens muziek best smaken.

“Aanvankelijk was het plan dat ik een van James’ nummers zou remixen, maar we raakten aan de praat en ik stelde hem voor om samen iets nieuws te maken”, aldus De Laet. Blunt had al een aanzet klaar: Hey, Melody, mee geschreven door Steve Mac (co-auteur van Shape of You van Ed Sheeran) en Ammar Malik (co-auteur van Moves like Jagger van Maroon 5). “Maar ik vond dat het niet op m’n album paste, en het was ook nog niet af”, vertelde Blunt aan het magazine Billboard.

“Toch wou ik het naar buiten brengen. Daarom stuurde ik Felix de demo en vroeg ik hem om er z’n magie op los te laten. En het moet gezegd: het is een fantastische, zomerse song geworden.”

James Blunt brak door met het album Back to Bedlam (2004) en werd een superster dankzij singles als You’re Beautiful, Goodbye my Lover en Wisemen. Toch treedt hij met de samenwerking met Lost Frequencies niet voor het eerst uit zijn comfortzone: vorig jaar nog maakte hij met de Duitse dj Robin Schulz het nummer Okay.

Melody komt uit op 27 april

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER