Politie schiet man die agent wil aanvallen dood

Bij een incident, zondagavond in Brussel, heeft de politie een man doodgeschoten. Hij kampte al een tijd met psychiatrische problemen en wilde de agent aanvallen met een mes.

tg,rdb

De Brusselse politie werd om 22 u. gecontacteerd door een bewoner van een appartementsgebouw in de Notelaarstraat in Brussel.

M.F. zou op een dreigende toon de bewoners van het gebouw verzocht hebben het pand te verlaten omdat dit gebouw eigendom zou zijn van zijn grootvader. Een oom van de verdachte kwam ter plaatse en verwittigde de agenten dat de man met psychische problemen kampte en dat een procedure tot gedwongen opname werd opgestart.

De politie kon alle bewoners in veiligheid brengen en er werd een veiligheidsperimeter ingesteld. De man was gewapend met een mes en verschanste zich in de woning.

De anti-overval brigade van de lokale politie Brussel Hoofdstad kwam ter plaatse en probeerde hem te overtuigen om zijn mes neer te leggen. Er werd traangas gebruikt en er werden verschillende schoten afgevuurd met een luchtdrukgeweer, maar tevergeefs.

“Wanneer de verdachte uiteindelijk zwaaiend met zijn mes naar buiten kwam en recht op een politieman afstormde, werd hij neergeschoten, zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

Hij overleed aan zijn verwondingen.

Er loopt een onderzoek. Daaruit is gebleken dat de politie correct heeft gehandeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen