Twee jongemannen opgepakt voor vuistslagen aan politieagenten

© BELGA

In Sint-Niklaas zijn zondagmorgen twee jongemannen opgepakt nadat ze vuistslagen uitdeelden aan politieagenten, die hen hadden betrapt op onverantwoord rijgedrag. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

gjs

Twee gedrogeerde en dronken mannen hebben zondagochtend vijf inspecteurs van de lokale politie werkonbekwaam geslagen. Vier van hen zijn een week buiten strijd. Het geweld vond plaats tijdens een routinecontrole om 5.45 uur op de Heidebaan. De agenten hadden een bestuurder opgemerkt die onverantwoord reed en daarop zijn auto aan de kant gezet. “In de wagen zaten twee 22-jarige mannen uit Stekene en Sint-Niklaas”, zegt woordvoerster Sarah Demeyer van het parket Oost-Vlaanderen.

“Ze werden gevraagd om hun documenten te tonen en een ademtest af te leggen. Bij beiden werd een cannabis- en alcoholgeur vastgesteld. De mannen weigerden om mee te werken en werden zowel verbaal als fysiek agressief. In wat volgde deelden ze vuistslagen uit aan de politiemensen.”

Het duo werd opgepakt en daarna opnieuw vrijgelaten. Ze werden door het parket gedagvaard in snelrecht. Op 30 mei zullen ze zich moeten verantwoorden in de correctionele rechtbank van Dendermonde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen