Drie MIVB-controleurs gewond na aanval tijdens controleactie in Anderlecht

Drie controleurs van de MIVB zijn zondagavond bij een controle van vervoerbewijzen in de Anderlechtse wijk Peterbos aangevallen door jongeren. De drie werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kon niemand aanhouden.

pvm, bs, gjs, rdb

Het incident deed zich voor nadat enkele jongeren waren gecontroleerd op hun vervoerbewijzen. Intussen hadden al heel wat jongeren uit de wijk zich rond de controleurs verzameld. Een van hen stelde zich agressief op en viel de controleurs aan, waarop verschillende rake klappen volgden.

‘Een van de controleurs werd geraakt op de slaap. Een andere kreeg een slag onder het oog, die wonde moest gehecht worden’, zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. Toen de politie ter plekke kwam, waren de jongeren gevlucht. Er werd niemand opgepakt, de politie startte een onderzoek.

‘Dit is schandalig, we nemen dit heel ernstig’, zegt Sablon. ‘Het is al even geleden dat er nog agressie van deze aard was tegen controleurs. We zullen dit niet zomaar laten passeren.’

De wijk Peterbos wordt gezien als een probleemwijk in Anderlecht. Toch zullen de controles er blijven plaatsvinden. ‘In onze kwaliteitsnormen is het vastgelegd dat we elke halte minstens een aantal keer moeten controleren binnen een bepaalde tijd. We zullen controles blijven uitvoeren’, zegt Sablon.

De controleurs van de MIVB hebben maandagochtend het werk neergelegd. De bussen, trams en metro’s rijden volgens hun normale schema. De politie staat in voor de beveiliging van het MIVB-netwerk.