Afghaanse vluchteling randt OCMW-poetsvrouw aan: acht maanden cel

© Jonas Hamers / ImageGlobe

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 21-jarige Afghaan bij verstek veroordeeld tot acht maanden effectieve celstraf voor aanranding. Bashar H. betastte een poetsvrouw van het OCMW Brugge.

De beklaagde was net erkend als vluchteling, maar verbleef in juni 2017 voorlopig nog in het Lokaal Opvanginitiatief van het Brugse OCMW. Op een ochtend had een poetsvrouw net de badkamer schoongemaakt toen de jonge Afghaan wilde douchen. Bijna onmiddellijk riep hij de vrouw voor een vermeend probleem met de kraan.

In de badkamer greep de vluchteling de poetsvrouw bij haar achterste en probeerde hij haar borsten te betasten. Het slachtoffer kon haar aanrander wegduwen. “Hij had de deur op slot gedaan, dat zegt veel over zijn bedoelingen”, aldus meester Charlotte Ampe. Toen de poetsvrouw wegliep, zou de beklaagde haar nog nageroepen hebben ‘dat het voor één keertje toch geen kwaad kon’.

Tijdens het onderzoek verklaarde Bashar H. dat hij zelf niet besefte wat hij gedaan had. De beklaagde legde uit dat hij de hele nacht alcohol had gedronken. Op de zitting kwam hij maandagochtend niet opdagen.

De rechtbank veroordeelde de jonge Afghaan uiteindelijk tot acht maanden effectieve gevangenisstraf. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 850 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen