50 mensen dakloos na brand in appartementsgebouw

Een uitslaande brand heel in de nacht van maandag op dinsdag heel wat schade veroorzaakt aan een appartementsblok aan de Paul Lambertlaan in Eisden (Maasmechelen).

Jth, mtm

De brand brak uit op de bovenverdieping en vernielde het hele dak. Er vielen geen gewonden. Ongeveer 50 mensen zijn dakloos. In het gebouw woonden vooral gastarbeiders, asielzoekers en mensen geplaatst door het OCMW. Enkelen konden nog iets van de inboedel redden, anderen vluchtten meteen naar buiten en kregen kleren van de buren.

De getroffen bewoners kunnen voorlopig terecht in de Oude Burelen aan de Heufkensweg, een gebouw dat nog is opgericht in de tijd van de steenkoolmijn. Dat laat burgemeester Raf Terwingen (CD&V).

In eerste instantie zijn de getroffen personen opgevangen in een gebouw langs de brandweerkazerne in Eisden-Dorp. Daar kregen ze ook wat eten. Ze krijgen er ook bijstand van maatschappelijke werkers. “Voor een dertigtal mensen is herhuisvesting nodig. Die kunnen voorlopig terecht in de Oude Burelen langs de Heufkensweg. Daar is nog water, elektriciteit en verwarming aanwezig. In dat gebouw, dat momenteel leegstaat, wil de gemeente normaal gezien een politiekantoor onderbrengen. De mensen worden dinsdagmorgen met een bus terug naar het appartementsblok gebracht, waar ze kunnen uitzoeken welke spullen ze kunnen recupereren”, zegt burgemeester Terwingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen