Dodelijk ongeval op E17 in Kortrijk: vrachtwagenchauffeur overleden

Op de E17 richting Rijsel zijn ter hoogte van Kortrijk twee vrachtwagens gebotst, een van de chauffeurs liet daarbij het leven. Het 28-jarige slachtoffer uit Moeskroen raakte de oplegger van de andere vrachtwagen. Gebruik van de vluchtstrook is toegestaan, maar het verkeerscentrum raadt aan de omgeving te vermijden wegens grote hinder.

vkk, evdg

Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag omstreeks 15 uur op de E17 richting Frankrijk, ter hoogte van Kortrijk-Zuid. De bestuurder van een vrachtwagen botste op de oplegger van de voorligger, een andere vrachtwagen die moest vertragen door een file. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar de chauffeur is ter plaatse overleden zijn. Het gaat om een 28-jarige man uit Moeskroen.

Het verkeer kan er maar moeilijk door, het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te vermijden indien mogelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De drie rijstroken zijn volledig versperd, het gebruik van de vluchtstrook is wel toegestaan. Het verkeerscentrum raadt iedereen die van Gent naar Kortrijk moet, aan om via Brugge om te rijden. De hinder op de E17 zal nog een hele poos duren door de takelwerken. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeluk verder te onderzoeken.

Het is al de hele week erg druk op de E17 in de richting van Kortrijk door werken in Frankrijk, in dat vertraagde verkeer gebeurde het ongeluk. “Er is nu al vijf kilometer file, goed voor een wachttijd van 45 minuten en dat loopt nog op”, aldus woordvoerder Peter Bruyninckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen