Direct naar artikelinhoud
Transmigranten

Bomenkap langs E313 "zodat transmigranten zich er niet kunnen verstoppen"

Beeld ter illustratie.Beeld Belga

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de voorbije dagen een aannemer stukken groen laten verwijderen langs de E313 in Ranst. "Dit zijn snoeiwerken in het kader van transmigratieproblematiek op parkings, op vraag van politie en gouverneur, zodat transmigranten zich hier niet kunnen verstoppen", klinkt het bij het AWV.

Volgens Wegen en Verkeer bestaan er algemene afspraken met Binnenlandse Zaken, politie en gouverneurs om stukken groen langs snelwegen zo snel mogelijk te laten kappen wanneer er vastgesteld wordt dat ze worden gebruikt door transmigranten die zich willen verschansen.

Op Twitter ontstond er wat commotie omdat de bomen pal in het broedseizoen werden gekapt. Dat is eerder een kwestie van ongelukkige timing, zo blijkt. Vlak na de zomer vorig jaar organiseerde Jean-Claude Gunst, directeur-coördinator van de federale politie provincie Antwerpen, een overleg rond de problemen met transmigranten op de parkings in Antwerpen.

Eén van de maatregelen die daar geopperd werden, was om de begroeiing rond de snelwegparking in Ranst te snoeien. De politie had immers opgemerkt dat op een bepaald moment tot zo'n 25 mensen zich verstopten in de bosjes langs de parking in Ranst. Ook werden er slaapzakken en safe houses teruggevonden, zo zegt Gunst.

Er werd toen beslist om de bosjes te snoeien. Daartoe werd een aannemer aangeduid. Die aannemer liep echter heel wat vertraging op en besloot nu dan maar op eigen houtje om over te gaan tot snoeien. Bij AWV zeggen ze niet op de hoogte geweest te zijn van die beslissing.

Twitter bericht wordt geladen...