Direct naar artikelinhoud
whatsapp

WhatsApp verhoogt minimumleeftijd naar 16 jaar

WhatsApp verhoogt minimumleeftijd naar 16 jaar
Beeld REUTERS

Berichtendienst WhatsApp verhoogt de minimumleeftijd voor Europese gebruikers. Zij moeten straks minstens zestien jaar zijn om de app te mogen gebruiken. De minimumleeftijd is nu nog dertien jaar. 

en

WhatsApp zal gebruikers gaan vragen om te bevestigen dat ze minstens zestien jaar zijn. Zij moeten dan ook instemmen met nieuwe gebruikersvoorwaarden. Het bedrijf wil zorgen dat het voldoet aan nieuwe privacywetgeving die volgende maand van kracht wordt. Whatsapp zal wellicht geen bewijs van leeftijd vragen.

Het moederbedrijf van Whatsapp, Facebook, pakt het anders aan en heeft een procedure ontwikkeld waarbij ouders of een voogd in sommige EU-landen aan Facebook toestemming zullen kunnen geven om de gegevens van hun kinderen tussen 13 en 15 jaar te verwerken. Zonder die toestemming zullen de jongeren een "minder gepersonaliseerde" versie van de netwerksite te zien krijgen. 

Wereldwijd gebruiken ongeveer 1,5 miljard mensen de berichtendienst, stelt moederbedrijf Facebook. De leeftijdsgrens verandert vooralsnog alleen in de Europese Unie. De dienst is populair onder tieners.