Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

“Ik leerde de kunstenaar Tripel Karmeliet drinken”

Oostende heeft altijd iets gehad met kunst. Marvin Gaye schreef hier zijn strafste songs. Ensor maakt er zijn fijnste maskerschilderijen. En The Crystal Ship, het streetartfestival, introduceert er de meest baanbrekende kunstenaars. De resultaten zijn het hele jaar door te bewonderen, ook op de gevel van het Ostend Hotel.

Schilderij van Ben Slow op de gevel van het Ostend HotelBeeld Henrik Haven

Liefde doorheen de stad

Alex Piers, eigenaar van het Ostend Hotel, zag tijdens een druilerige week in april het prachtige schilderij van Ben Slow vorm krijgen. “Ik ben erg tevreden met het resultaat”, aldus een enthousiaste Piers. “Ik had van het werk al een voorontwerp gezien, maar had geen vermoeden dat het zo mooi zou aansluiten bij het hotel en de kleuren ervan. Wat vroeger een saaie gevel was, is nu een kunstwerk met een prachtig thema: de liefde. Dat sluit mooi aan bij het hotel, want wij krijgen vaak mensen over de vloer die hun zoveel-jaar-samenzijn in Oostende willen vieren en hier komen logeren.”

Heb je het koppel op het schilderij ontmoet?

Alex Piers: “Jazeker. Ik was erg gecharmeerd door hun oprechte liefde voor elkaar. 53 jaar samen? Dat is vandaag toch redelijk uniek. Ik zag aan de manier waarop ze met elkaar omgingen dat het nog steeds grote liefde was. Erg mooi. Ik vond de wisselwerking met de artiest erg leuk. Ben heeft hier een week staan afzien, want eind maart was het erg koud. Hij stond hier te verkleumen. Ik heb hem Tripel Karmeliet leren kennen, iets wat hij als Engelsman zeer wist te appreciëren, want hij vond het bier in Engeland maar naar niets smaken. Ik heb gehoord dat Slow het uitgaansleven hier ook goed heeft leren kennen, iets wat ik hem van harte gun.” (lacht)

Portret koppel Drouaerd op gevel van het Ostend HotelBeeld The Crystal Ship

The Crystal Ship, te zien in Oostende.
thecrystalship.org

Lees ook

Geselecteerd door de redactie

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel