Na 60 jaar krijgt het Atomium eindelijk een eigen huisnummer: “Hopelijk komen de pakjes nu wel aan”

© RR

Na zestig jaar krijgt het Atomium eindelijk een volwaardig adres. Dat meldt Bruzz. Het pronkstuk van de Expo 58 heeft in al die jaren nooit een huisnummer gekregen. En dat leidde geregeld tot praktische problemen.

syd

Jarenlang luidde het adres van het Atomium eenvoudigweg ‘Eeuwfeestlaan’, zonder huisnummer. Tien jaar geleden werd dat Atomiumsquare. Maar nog steeds zonder een officieel huisnummer. En dat was blijkbaar een probleem voor koerierdiensten en postbodes. Leveringen werden geregeld teruggestuurd naar afzender of ze belanden verderop bij Trade Mart Brussels, adres: Atomiumsquare 1.

“Een ander huisnummer krijgen op de Atomium­square bleek volgens de stedenbouwkundige plannen onmogelijk,” zegt directeur Henri Simons van het Atomium aan Bruzz. Daarom is er samen met de stad Brussel een nieuw adres bedacht: Atomiumplein 1.

“Na zestig jaar zullen we een adres, alleen voor ons, hebben. Hopelijk komt de post nu wel aan,” zegt Simons. Het voorstel ligt momenteel bij de toponymiecommissie voor advies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen