Direct naar artikelinhoud
geert versnick

Parket onderzoekt bonnetjes van Geert Versnick (Open Vld)

Geert Versnick.Beeld Photo News

Bij Brusselse gerecht loopt een fiscaal opsporingsonderzoek naar politicus Geert Versnick (Open Vld) en één van zijn bedrijfjes Clancy Corporation (Clanco). Dat schrijft nieuwssite Apache en is bevestigd aan de redactie van Het Laatste Nieuws. 

Het gaat om een fiscaal onderzoek, maar het parket geeft geen bijkomende informatie over de eventuele tenlastelegging. Gerechtelijke bronnen melden wel dat het om een relatief klein dossier zou gaan. Versnick, die vorig jaar ontslag nam als Oost-Vlaams gedeputeerde, laat aan Belga weten niet op de hoogte te zijn van het gerechtelijk onderzoek. 

Versnicks firma Clancy Corporation kwam begin juli 2017 in opspraak toen aan het licht kwam dat Versnick als provincieraadslid onkosten van buitenlandse missies ook als fiscale aftrekpost voor Clanco gebruikte. “Een vergissing”, aldus Versnick toen. 

Maar uiteindelijk bleken meerdere onkosten - verscheidene duizenden euro’s - mogelijk misbruikt te zijn. Na de affaire nam Versnick ontslag als Oost-Vlaams gedeputeerde. Eerder had hij ook zijn mandaat binnen de Gentse gemeenteraad opgegeven na het losbarsten van het Optima-schandaal.