Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Voor elk wat wils voor een geslaagde tv-avond

'Afscheid' mocht geen tranendal worden, oordeel zelf.Beeld © VRT 2018

Krijgen we weer een spektakelrijke halve finale met zeven doelpunten? Of kiest u liever voor een potje griezelen met World War Z? Of kiest u liever voor het iets serieuzere Afscheid waarin u mensen in de laatste paar maanden van hun leven kan meevolgen. Een volledig overzicht vindt u hier.

Halve finale Champions League Bayern München - Real Madrid

Na de spektakelrijke eerste halve finale van gisteren met zeven doelpunten, staat er vandaag weer een knaller van formaat op de agenda: Bayern München ontvangt Real Madrid.

Om 20.15 uur op Q2.

Toont Ronaldo zijn kunnen (en spieren) vanavond weer?Beeld EPA

Op één

In deze nieuwe reportagereeks reist Kobe Ilsen de wereld rond om uit te zoeken hoe goed of slecht ons land scoort in vergelijking met andere landen op het gebied van wonen, veiligheid, gezondheid en relaties. Vandaag gaat het over lekker eten en gezondheid.

Belgen zijn levensgenieters, echte Bourgondiërs. We eten graag lekker en het mag altijd een beetje meer zijn. Maar worden we daar niet dik van? Kobe trekt naar het land dat op nummer één staat: Amerikaans Samoa, waar meer dan 60 procent van de mensen kampt met overgewicht. En wat is het geheim van Japan? Een land waar amper 3 procent van de mensen te dik is.

Om 20.35 uur op Eén.

World War Z

VN-medewerker Gerry Lane wordt door de overheid gevraagd om op zoek te gaan naar een manier om een wereldwijde, vernietigende zombieplaag tegen te houden.

Deze apocalyptische thriller wist al voor de release faam te vergaren omwille van de ongelooflijk chaotische opnames. Het scenario werd ettelijke malen herschreven en regisseur Mark Forster werd soms gedwongen om bepaalde scènes op te nemen zonder op voorhand te weten waar die thuis zouden horen. Het resultaat is dat de film wat onsamenhangend overkomt, maar de special effects –en de enorme schaal waarop de zombies zich manifesteren – weten niettemin indruk te maken.

Om 20.40 uur op CAZ.

Afscheid

In de eerste aflevering van deze docureeks waarin Karine Claassen (28) vijf mensen volgt tijdens de laatste weken en maanden van hun leven, ontmoet Karine een voormalig advocate van 40 jaar met twee jonge kinderen. Louis (11) en Charlotte (9) krijgen te horen dat hun mama nog drie weken te leven heeft. Terwijl Louis heel bewust omgaat met het afscheid van zijn moeder zoekt Charlotte naar haar eigen manier om het slechte nieuws te verwerken.

Lees hier het interview met documentairemaakster Karine Claassen:"Vaak brachten deze mensen dingen ter sprake die hun naasten vermeden."

Om 21.30 uur op Eén.