Direct naar artikelinhoud
Top 19

Van slecht naar goed: alle Marvel-films gerangschikt door onze redactie

Marvel's 'Guardians Of The Galaxy'.Beeld Marvel 2014

De nieuwe Avengers: Infinity War vat alle achttien heldenfilms uit het Marvel Cinematic Universe samen in één ultieme strijd tegen het kwade. Onze filmploeg herbekeek alle titels ter voorbereiding, en plaatste ze van slecht naar goed.

19. Thor: The Dark World (2013)

Iets met Chris Hemsworth, rollende spierballen en een hamer. Verder is de zin van deze Thor-sequel ons compleet ontgaan. 

Vanaf 1/5 te bekijken op Telenet (à la carte).

18. Iron Man 2 (2010)

Het Amerikaanse leger heeft haar zinnen gezet op het Iron Man-harnas en schakelt daarvoor zelf Mickey Rourke-als-Rus in. Uiteindelijk krijgen ze het pak. Al hoefden ze daarvoor gewoon Tony Stark (Robert Downey jr.) dronken te voeren.

Vanaf 1/5 te bekijken op Telenet (à la carte).

17. The Incredible Hulk (2008)

Na een wetenschappelijk ongelukje wordt Edward Norton de Hulk. Na een volsterkt onverklaard ongelukje wordt Edward Norton later vervangen door Mark Ruffalo in The Avengers. Riddle me this, Batman! (Sorry, verkeerde franchise.)

Te bekijken op Netflix.

16. Thor (2011)

De Noorse dondergod Thor wordt verbannen van het godenrijk Asgard naar New Mexico, de Amerikaanse staat bekend voor Billy The Kid, Breaking Bad en chili. Natuurlijk wil hij daar als de bliksem weg. 

15. Ant-Man (2015)

Een soort hedendaagse Robin Hood steelt iets wat lijkt op een motorpak. Wanneer hij het draagt, wordt hij zo groot als een mier. Wij hebben dit ook niet verzonnen, hoor.

Lees hier onze recensie.

14. Captain America: The First Avenger (2011)

Chris Evans ziet eruit alsof hij een Amerikaanse vlag heeft ingeslikt. En alsof dat nog niet erg genoeg is, sturen ze uitgerekend hém met een frisbee naar het front van de Tweede Wereldoorlog. Dat was in 1942 een slecht idee. En dat is het vandaag nog.

Vanaf 1/5 te bekijken op Telenet (à la carte).

13. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Niemand zat te wachten op een luie remake van de eerste Guardians of the Galaxy. Wel op een nieuwe mixtape. Met nummers als 'Mr. Blue Sky' (Electric Light Orchestra), 'Brandy (You're a Fine Girl)' (Looking Glass) en 'The Chain' (Fleetwood Mac) is volume 2 dan weer wel uitmuntend.

Te bekijken op Telenet Play More. Lees hier onze recensie en hier ons interview met regisseur James Gunn en acteur Chris Pratt.

12. Iron Man 3 (2013)

Wat er goed was aan Iron Man 3? In willekeurige volgorde: het was beter dan Iron Man 2.

Te bekijken op Proximus TV en vanaf 1/5 of Telenet (à la carte).

11. Captain America: The Winter Soldier (2014)

De sequel op Captain America: The First Avenger speelt zich godzijdank niet langer af in '40-'45. In plaats daarvan krijgt deze film zelfs een politiek kritische ondertoon. Maar het blijft zonde van dat vlaggenpak.

Vanaf 1/5 te bekijken op Telenet (à la carte). 

10. Doctor Strange (2016)

Is het een heldenkostuum? Of toch maar een tovenaarscape? Wat het ook zij: Benedict Cumberbatch is meesterlijk als gekke dokter-tovernaar. Geen idee welke paddenstoelen de schrijvers van Doctor Strange hebben geconsumeerd om tot dit psychedelische resultaat te komen. Hoe dan ook: die willen wij ook. 

Te bekijken op Netflix. Lees hier onze recensie.

9. Spider-Man: Homecoming (2017)

Wij zaten niet te wachten op de zesde Spider-Manfilm in vijftien jaar tijd. Toch is Spider-Man: Homecoming geen complete waste of time. Al was het maar omdat tiener Peter Parker zich deze keer ook gedraagt als een tiener. Met de stem én de babyface van een tiener.  

Te bekijken op Telenet Play More. Lees hier onze recensie.

8. Avengers: Age of Ultron (2015)

We herinneren het ons nog alsof het gisteren was: toen de Avengers nog met zes waren. En ook dat vonden we toen al véél helden voor één film. Al waren we bij deze sequel niet rouwig om méér Scarlett Johansson.

Lees hier onze recensie.

7. Thor: Ragnarok (2017)

Na twee heel (maar echt héél) slechte Thor-films wist regisseur Taika Waititi het tij te keren. Hoe? Door er iets compleet anders van te maken. In Thor: Ragnarok is Chris Hemsworth meer comedian dan held. En dat staat hem goed.

Te bekijken op Proximus TV en Telenet (à la carte). Lees hier onze recensie.

6. Captain America: Civil War (2016)

Deze Captain America draait niet om onze favoriete patriot-in-vlaggenpak, wél om het gekibbel tussen de Avengers. Het twistpunt: of het collectief niet beter zou splitten. En als ze dat doen, wie er als Yoko Ono wordt aangewezen.

Te bekijken op Netflix.

5. Iron Man (2008)

Tien jaar geleden lag deze film aan de basis van het huidige Marvel Cinematic Universe. We kunnen dus stellen dat het allemaal de schuld is van Robert Downey Jr. als Tony Stark. Hij moest maar niet zo'n sympathieke klootzak spelen.

Vanaf 1/5 te bekijken op Telenet (à la carte). Lees hier onze recensie.

4. Avengers: Infinity War (2018)

Het onwaarschijnlijke is gebeurd. In de derde Avengers bundelen zo'n 22 superhelden de krachten in een 2,5 uur durende zit. En die is al bij al nog redelijk bevattelijk. Meer zelfs: we kijken nu al uit naar het vervolg. Nog een jaartje.

Nu in de bioscoop. Lees hier onze recensie.

3. The Avengers (2012)

Conflict is de hoeksteen van elke goede groep. Dus is een openingsscène waar Iron Man, Captain America en Thor elkaar duchtige kop- en andere stoten verkopen alleen maar aan te moedigen. Uiteindelijk vormen ze The Avengers, samen met Black Widow, Hawkeye en Hulk. En straf stukje blockbustergeschiedenis.

Lees hier onze recensie.

2. Black Panther (2018)

Het was lang uitkijken naar de eerste, zwarte superheld. En Black Panther 'delivers'. Maar gelukkig werd het ook méér dan ‘die Marvel-film met die zwarte acteurs’. Een film die ergens over gaat, bijvoorbeeld. Wakanda forever!

Vanaf 20/6 te bekijken op Proximus TV, Telenet (à la carte), DVD en Blu-ray. Lees hier onze recensie, en hier ons achtergrondverhaal.

1. Guardians of the Galaxy (2014)

Een superheldenfilm die opent met een mixtape-op-cassette? Dat kunnen wij wel smaken. Guardians heeft alles wat een Marvel écht goed maakt: een killer soundtrack, een compleet eigen stijl, een hilarisch script. En een wandelende boom en een pratende wasbeer, natuurlijk. 

Te bekijken op Netflix, Proximus TV en vanaf 1/5 op Telenet (à la carte). Lees hier onze recensie.