Tijdens de eerste week van de zomervakantie vorig jaar werd bij het Britse meisje Amelia Eldred (niet het meisje op deze foto) uit Birmingham een flinke tumor van zo’n tien centimeter in haar dijbeen geconstateerd.
Volledig scherm
Tijdens de eerste week van de zomervakantie vorig jaar werd bij het Britse meisje Amelia Eldred (niet het meisje op deze foto) uit Birmingham een flinke tumor van zo’n tien centimeter in haar dijbeen geconstateerd. © thinkstock

Geamputeerd onderbeentje van kankerpatiëntje Amelia (7) wordt omgekeerd teruggeplaatst zodat ze weer kan dansen

Een zevenjarig meisje dat haar been verloor nadat een ernstige kankertumor in haar bovenbeen werd vastgesteld, zag haar droom om danseres te worden in het water vallen. Tot haar artsen op een ingenieuze manier een nieuw kniegewricht maakten van haar geamputeerde enkel.

12 reacties

  • Ineke Visser

    6 jaar geleden
    Het is geen nieuwe techniek mijn moeder had een jongen in de klas wie ook botkanker had in zijn been en op dezelfde manier krijg hij zijn onderbeen terug. En het is bijna niet te zien dat hij het heeft volgens mijn moeder. Dus het klinkt raar maar werkt geweldig. En deze jonge dame kan gewoon haar droom achtervolgen!!
  • Ivan Dejonghe

    6 jaar geleden
    een pracht meisje met karakter die fonds zou ik wel mee willen steunen veel heb ik niet maar daar mag mijn laagste geld naar toe
  • Dick van Aggelen

    6 jaar geleden
    Succes kleine meid!
  • Marlies Schoefs

    6 jaar geleden
    Succes meid ik duim
  • gustaaf carpels

    6 jaar geleden
    Voor iedere donkere wolk Is er ook een prachtige zon