Vierde dodelijk slachtoffer van aanslag in Münster

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bijna drie weken na de aanslag in het West-Duitse Münster is een 74-jarige man aan zijn zware verwondingen bezweken. Dat heeft een politiewoordvoerder vandaag meegedeeld. Daarmee is het aantal doden van de aanslag opgelopen tot vier. De 48-jarige Jens R. was op 7 april met zijn kampeerwagen in het historisch centrum van de stad in een mensenmenigte gereden, waarbij aanvankelijk twee mensen werden gedood en meer dan 20 anderen werden verwond. Enkele gewonden verkeerden lange tijd in levensgevaar. Zes van hen worden nog in het ziekenhuis behandeld, waarvan er twee nog op de afdeling intensieve zorgen liggen, maar zich niet meer in kritieke toestand bevinden.

Na zijn dollemansrit maakte de dader met een kogel een eind aan zijn leven. Het onderzoek rond het motief en de juiste toedracht van de gebeurtenis is nog niet afgesloten. Het parket gaat ervan uit dat Jens R. zelfmoordgedachten had. De man was bij de autoriteiten in Münster bekend. De vader van de dader veronderstelt dat de persoonlijkheidsstoornis van zijn zoon hem tot zijn daad zou hebben aangezet. Volgens hem leed hij aan "achtervolgingswaan".

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Bron: Belga