iStock
Volledig scherm
© iStock

Auto met startknop en Keyless Go blijkt sluipmoordenaar

Bijna alle moderne auto's hebben een intelligente contactsleutel en een startknop om de auto tot leven te wekken. Maar de prijs voor dit gebruiksgemak kan hoog zijn. Tot nu toe zijn zeker 28 mensen overleden aan koolmonoxidevergiftiging doordat ze dachten dat de motor was afgezet.

91 reacties

  • Pascal Barth

    6 jaar geleden
    Raar, heeft dan eerder met de start/stop functie te maken en een domme programatie van de constructeur. Dat je uitstapt omdat de auto in neutraal automatisch afsloeg, en nadien eventueel weer aanslaat,en daardoor vergast geraakt... maar bij mijn wagens,eens je de deur opent, slaat de wagen volledig af...dus dit verhaal lijkt me echt ongelooflijk...
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    idd marijke boulet, ik snap ook niet hoe mensen er in slagen om hun auto achter te laten met draaiende motor
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Voor wat dienen al die lichtjes op je dashboard?Om naar te kijken voor je je wagen verlaat toch.En ik ben er zeker van dat 99 procent van de bestuurders dat ook onbewust doet.
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Voor dieven is het ook gemakkelijker. Ze moeten een tijdje naast je auto staan met een speciale ontvanger die jouw signaal van je afstandsbediening kopieert. Als je weg bent, zenden zij dat signaal terug uit en de auto denkt dat jij het bent en opent de deur. Ze moeten alleen nog op de startknop duwen en ze zijn ermee weg. Het is iets moeilijker met een sleutel, maar toch kunnen ze dat ook pikken. Geef mij toch maar een auto met sleutel, al dat automatisch gedoe is voor niks goed.
  • Joery Ten Hartog

    6 jaar geleden
    Waarom laten ze de auto's dan gewoon niet stil vallen als de sleutel te ver is ??