Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Wie wint de Europa League vanavond?(en vier andere tv-tips)

Antoine Griezmann (Atlético Madrid) viert zijn goal in de halve finales tegen Arsenal.Beeld Getty Images

Hoogdag voor wie een hart voor voetbal heeft: vanavond wordt de finale van de Europa League gespeeld. Maar ook voor wie geen zier om voetbal geeft, is er vanavond voldoende aanbod: zo kunt u o.a. genieten van de verbluffende dialogen (én muziek van het Belgische koor Scala) in de Facebook-film The Social Network. Ga naar de tv-gids voor nog meer aanraders.

Finale Europa League: Olympic Marseille - Atlético Madrid

Wie kroont zich vanavond in het Parc Olympique Lyonnais tot winnaar van de Europa League: Olympique Marseille of Atlético Madrid? Wie al enkele weken zijn zitje op de tribune gereserveerd heeft, is Diego Simeone. De licht ontvlambare coach van Atlético kreeg het in de halve finale tegen Arsenal aan de stok met de scheidsrechter en werd prompt voor vier wedstrijden geschorst.

Om 20.30 uur op Canvas.

Misschien kan Antoine Griezmann (Atlético Madrid) vanavond weer zijn gekke dansje bovenhalen, zoals hier na zijn goal in de halve finales tegen Arsenal?Beeld Photo News

't Is gebeurd

Vanavond is tv-maker Hans Otten, die tegenwoordig ook samen met Viki Geunens en hun beider echtgenotes een horecazaak uitbaat, te gast bij clipshow 't Is Gebeurd op Vier. Voor de gelegenheid worden oude fragmenten uit The Block en Hole in the Wall vanonder het stof gehaald.

Om 20.35 uur op VIER.

Thomas Huyghe en Marc Cambré (l.) selecteren in ''t Is gebeurd' fragmenten uit de archieven van VT4, VIER en Woestijnvis.Beeld VIER

The Ugly Truth

Abby Richter heeft het allemaal: de looks, de ambitie en een uitdagende job. Alleen een man ontbreekt. Wanneer de kijkcijfers van haar ochtendshow kelderen moet ze samenwerken met Mike Chadway, de rijzende ster van de omroep. Die scoort meteen met zijn item over alles wat mannen aantrekkelijk vinden bij een vrouw.

Geslaagde romantische komedie met een hoog feelgoodniveau, waarin Katherine Heigl hulp krijgt van macho Gerard Butler in de zoektocht naar haar droomprins.

Om 20.35 uur op Vitaya.

Op één

Belgen hebben een baksteen in de maag. Een eigen huis, een plek onder de zon. Maar kunnen we dit ook blijven betalen en is Vlaanderen niet stilaan volgebouwd?  Nergens ter wereld wonen mensen groter dan in Australië en kleiner dan in Hongkong. Maar waar staat België op die lijst? Kobe Ilsen zoekt het uit. De antwoorden zijn op z'n minst verrassend.

Om 20.35 uur op één.

Kobe Ilsen.Beeld VRT Jokko

The Social Network

2003. Harvardstudent Mark Zuckerberg legt tijdens zijn studies informatica de basis voor de sociaalnetwerksite Facebook, maar wordt later aangeklaagd door de twee Winklevoss-broers , die beweren dat hij hun idee gestolen heeft, en door de mede-oprichter, zijn vriend Eduardo Saverin, die door Zuckerberg uit het bedrijf werd verdreven.

Meesterlijke film van David Fincher (Se7en) over het ontstaan van Facebook. Scenarist Aaron Sorkin baseerde zijn Oscarwinnende scenario op het boek The accidental Billionaires van Ben Mezrich.

Om 20.35 uur op Q2.