N-VA-voorzitter Bart De Wever tijdens het politiek debat bij technologiefederatie Agoria.
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever tijdens het politiek debat bij technologiefederatie Agoria. © PHOTO NEWS

Bart De Wever toont geen begrip voor betogers: "Pensioenhervorming is als de klimaatverandering: onafwendbaar"

N-VA-voorzitter Bart De Wever en Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten vinden het vakbondsprotest tegen de pensioenhervorming "onbegrijpelijk". Dat zeiden ze beiden tijdens een debat van technologiefederatie Agoria. "De pensioenhervorming is als de klimaatverandering: ze is onafwendbaar", zei De Wever. "Een opgestoken middelvinger naar al wie werkt", klonk het bij Rutten.

589 reacties

  • daniel moniez

    6 jaar geleden
    de rijken winnen altijd,zie de geschiedenis!!!
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Ik heb gewerkt van mijn 16 jaar tot mijn 60 jaar. 44 jaar gewerkt en afgedragen voor anderen. Ik vind het heel normaal dat iedereen dit doet. Als ik zie hoeveel ouders hun kinderen, die te lui zijn om te studeren, steeds opnieuw laten herkansen of verandering van richting. En wat zeggen sommigen dan, "ach, ze moeten nog lang genoeg werken". Inderdaad even lang afdragen als een ander. Maar misschien moeten we naar een private pensioenverzekering? Dan zullen velen anders piepen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De Wever is niet te beroerd om te zeggen dat de dash uit de regering is. Iedereen ziet het maar niemand, buiten de oppositie, verzwijgt het. Hopelijk schieten de trado's nu wakker en maken ze nog iets van deze regering. Anders zijn al de compromissen van N-VA (waartoe zij niet in staat zou geweest zijn!) voor niets geweest.
  • Michel Jacobs

    6 jaar geleden
    Tja, toegegeven als ik zoals De Wever een pensioen ZONDER leeftijdsverhoging van meer dan 6000 euro in het vooruitzicht had , na elke maand van mijn loopbaan, 10000 euro en meer verdient te hebben, zou ik dat waarschijnlijk ook niet 'begrijpen'.
  • baziel roezemoes

    6 jaar geleden
    Misschien kan V&W in dit gat springen. 80% stemmen van de ambtenaren en klaar is kees.