ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Slechts één op de drie laaggeschoolde migrantenvrouwen werkt

Laaggeschoolde vrouwen met een migratieachtergrond zijn bijzonder weinig aanwezig op de Vlaamse arbeidsmarkt. Slechts één op de drie (35 pct) vrouwen geboren buiten de EU15 is aan het werk. Daarmee scoort Vlaanderen zeer slecht tegenover andere Europese regio's en landen, zo blijkt uit een onderzoek van de Commissie Diversiteit van de SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen.

43 reacties

  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    En hoeveel daarvan krijgen een of andere uitkering? Hoeveel daarvan hebben hier ooit al eens gewerkt?
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    ik dacht dat het er minder waren, 1 op 3 valt nog mee. En wanneer je als ongeschoolde migrant moet gaan werken, verdien je het minimumloon. Wanneer je je even verdiept in de sociale wetgeving en alle achterpoortjes en je wat tijd steekt in creatief maximaal uitkeringen aanvragen, kom je aan datzelfde minimumloon. Ga dan nog 4 halve dagen per week in het zwart kuisen, en je zit er warmpjes in.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Zou de bevoegde minister dan die groep vrouwen niet eens aan het werk jagen in plaats van zieke mensen?!!!! de block kan hiervoor tips geven!!
  • Kathy Walraeve

    6 jaar geleden
    nog wat meer leefloon en werkloosheidsuitkeringen uitdelen; ze zouden compleet moeten doordraaien voor 5€ meer te gaan 'werken'
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Ze moeten ook mógen werken en vooral: wíllen!!! Stop eens met ze gratis inkomens te geven, als ze honger krijgen zullen ze wel mogen en moeten werken! Beginnen met de ventjes te leren dat vrouwen meer zijn dan kweekmachines!