© Melissa Odobash

Zo vind je de juiste bikini voor jouw boezem

Je haat het of je kijkt er heel de winter naar uit: bikiniseizoen. Een mooie bikini vinden, is één ding, een exemplaar vinden dat ook nog eens comfortabel zit en voldoende ondersteuning biedt, een ander. Zo vind je de juiste bikini voor jouw boezem!

cityfashion

Kleine borsten

Heb jij een cup A of een kleine B? Grote, opvallende prints (bloemen of brede strepen bijvoorbeeld) voegen wat extra volume toe aan je bovenlichaam. Ook extra details zoals ruches en plooitjes geven je decolleté een boost. Bandeau-modellen of klassieke driehoekjes zijn perfect voor jouw lichaamsbouw. Balconette-modellen laat je dan weer beter links liggen.

Medium borsten

Een grotere B-cup of kleinere C-cup? Met deze borstmaat kan je alle kanten uit. Van triangel-model tot push-up, alles staat op jouw lijf geschreven. Tip: kies je voor een exemplaar met beugels, controleer dan of de top goed past. Prikken de beugels onder je oksels, dan heb je een te grote maat. Prikken ze tussen je borsten, dan heb je een te kleine maat.

Grote borsten

Grotere cupmaat dan een volle C? Comfort en ondersteuning zijn de belangrijkste eigenschappen van jouw perfecte bikini. Ronde cups (best met beugels), een extra band onder je borsten, stevige (halter)bandjes en dito elastiek aan de achterkant zorgen voor optimale ondersteuning. Besteed bij het passen extra aandacht aan het rugpand van je bovenstuk en let erop dat het niet hoger komt dan de beugels vooraan. Zo ben je er zeker van dat je borsten voldoende ondersteund worden.

Zo draag je je badpak als top

© Cyell

Een mooi badpak gescoord tijdens het soldenshoppen? Het is zonde als je stuk enkel zwembadproof zou zijn. Met een classy short, jeansjasje of enkellange rok…Met deze tips kan je je badpak gerust dragen als top!

Je badpak als bodysuit

Je badpak als eyecatcher van je outfit? Waarom niet! Combineer je badpak met een fitted jeans, broek met hoge taille of short voor een laid-back of retro look. Niemand die ziet dat je bodysuit eigenlijk een badpak is. Zie je wel dat sexy ook klassevol kan zijn?

Basisstuk (met cover-up)

Is de stap om je badpak als top te dragen toch iets te gedurfd voor jou? Draag je badpak of tankini dan als basis van je outfit. Zorg voor een cover-up met een losgeknoopte blouse of kimono en voel je minder “bloot”. Tijdens frisse zomeravonden houdt een bomberjack of jeansvestje je warm.

Van plissé tot maxi

Je badpak combineren met een rok of jurk? Een plissé-of jeansrok maken je badpak chic of net casual. Voor een op en top zomerse vibe kan je je vloerlange rok of maxi jurk, waarbij je badpak een subtiel onderdeel van je outfit is, uit de kast halen. 100% Zomers en volledig on-trend!

Tip : zorg dat je exemplaar perfect aansluit, zo heb je minder kans dat de stof van je badpak gaat uitzetten tijdens het dragen.

Deze zonnebrillen passen bij jouw gezichtsvorm

© Le Specs

Of je nu je kin iets smaller wil maken of je voorhoofd wil verkleinen, de juiste zonnebril krijgt het zo voor elkaar. Noteren: deze zonnebrillen passen bij jouw gezichtsvorm!

Zoek de tegenhanger van je gezicht

Het klinkt misschien vreemd, maar de juiste zonnebril heeft een totaal andere vorm dan je gezicht. Heb je een rond gezicht en wil je je features iets smaller laten lijken? Kies dan voor een hoekige of vierkante zonnebril. Van nature een hoekig gezicht en op zoek naar een bril dat je gezicht zachter maakt? Een ronde of ovale bril does the trick!

Zorg voor evenwicht

Een zonnebril die jouw gezichtsvorm flatteert? Bewonder jezelf eens goed in de spiegel en bepaal waar het zwaarste punt van je gezicht ligt. Is jouw gezicht bovenaan smaller dan onderaan? Dan kies je best voor een iets groter of zwaarder montuur. Een iets groter voorhoofd en smalle kin? Dan kies je best voor een iets fijnere bril.

Size does matter

De juiste grootte kan écht een verschil maken. Hoe kleiner je gezicht, hoe beter kleine en fijne monturen bij jou passen. Met te grote modellen verdwijnt de helft van je gezicht en dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Omgekeerd telt dit ook. Heb jij een iets groter hoofd? Grote zonnebrillen met zware monturen zijn jouw partner in crime dit seizoen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer