ID / Photo Agency
Volledig scherm
© ID / Photo Agency

5 jaar belastingvermindering voor wie leegstaand huis sloopt en vervangt

Wie een leegstaand pand sloopt en vervangt door nieuwbouw, zal vijf jaar lang een vrijstelling van de onroerende voorheffing krijgen. Hetzelfde geldt voor wie boven een leegstaande winkel gaat wonen of een winkel omvormt tot een woning. Dat staat in het decreet fiscale rationalisatie dat het Vlaams Parlement vandaag heeft goedgekeurd. Alleen oppositiepartij sp.a onthield zich bij de stemming. 

7 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    kent ge het bestek om gewoon al maar een muurka te laten slopen ? Dat is voor mij al 5 maanden pensioen aub ...
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Gentrificatie. Niet meer of niet minder.Het aantrekken van kapitaalkrachtige nieuwe bewoners/gebruikers en de daarmee gepaard gaande verdrijving van de lagere klassen uit het stadsdeel.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Alle weeral een cadeau voor de welgestelden !! De gewone mensen moeten telkens de broeksriem bij spannen en de Rijken die krijgen de ene Gift na de andere en weten niet meer wat ze moeten doen met al die miljoenen op hun rekeningen in belasting paradijzen !! Ja blijf maar stemmen op de Trado partijen en zeker op de Liberale partijen !!
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Er staat Turnhout een hele straat van 1 eigenaar te wachten om afgebroken te worden en vervangen. Zo wel winkels als huizen. Ze krijgen geen vergunning van de stad,,wat gaan ze hier vanuit de regering tegen in brengen. Hier willen ze al jaren nieuwbouw maar mogen niet het project van't stad heeft voorrang..
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Goed nieuws voor de bouwpromotoren...en Tommelein zijn beste vrienden.