Een intensieve smartphone-gebruiker betaalt in België zo'n 40% meer dan in Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk
Volledig scherm
Een intensieve smartphone-gebruiker betaalt in België zo'n 40% meer dan in Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk © ANP XTRA

OPINIE. "Er is méér nodig dan een 4de mobiele netwerkoperator voor een noemenswaardige prijsdaling"

OpinieFederaal minister van Telecom Alexander De Croo pleit ervoor de weg vrij te maken voor een vierde mobiele netwerkoperator in ons land. "We hebben een vierde speler op de telecommarkt nodig, want de  consument betaalt nu te veel", zo klinkt het. "Zo'n vierde speler is een eerste noodzakelijke stap maar er zal meer nodig zijn om noemenswaardige prijsdalingen te krijgen, zeggen Kristof Van Ostaede en Simon November van Test Aankoop in dit opiniestuk.

19 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    Dank M wouters maar SFR is voor ons 90%van appartement-gebouw buiten geworpen
  • johan vandeweghe

    6 jaar geleden
    alles gaan ze vergelijken bij de buurlanden ! maar er is zo schandalig weinig waar wij in ons graailandje goedkoper in zijn zoooo schandalig weinig !!!!
  • Dirk Verheyden

    6 jaar geleden
    België heeft gewoon te weinig klanten om een duur maar performant systeem uit te bouwen en te onderhouden om dat tegen een goedkopere prijs dan in onze buurlanden te verkopen. In Nederland heeft men bijna 2x zoveel potentië klanten en daar zijn ook maar 4 providers. Omdat ze de vaste kosten over meer potentiële klanten kunnen verdelen is het abonnement daar goedkoper. Hetzelfde voor de andere grote landen in onze buurt.
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    Het is inderdaad zo dat het toetreden tot de netwerken het grootste probleem is . Het netwerk van de vroegere RTT is in principe nu nog altijd de basis voor Proximus en het kabelnetwerk is de basis van Telenet die hebben dit allemaal opgekocht. Als je op een netwerk wil komen moet je bij één van beiden passeren en daar ligt het probleem. Het netwerk van elektriciteit was vroeger eigendom van de gemeenten, nu is er nog één maatschappij en die doen wat ze willen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    We betalen inderdaad schandalig veel tegenover de buurlanden, met andere woorden : we worden opgelicht door Telenet. Het kan duidelijk goedkoper.