De meer dan 600 migranten die dagenlang hebben vastgezeten op de reddingsboot de Aquarius zijn gisteren overgeplaatst op andere boten en worden naar Spanje gebracht.
Volledig scherm
De meer dan 600 migranten die dagenlang hebben vastgezeten op de reddingsboot de Aquarius zijn gisteren overgeplaatst op andere boten en worden naar Spanje gebracht. © AP

VN geeft Italië gelijk: "Land kan niet alle migranten opvangen"

De Hoge VN-Commissaris voor de Vluchtelingen, Filippo Grandi, heeft in de polemiek rond het "vluchtelingenschip" Aquarius gezegd dat Italië "gelijk heeft" als het zegt dat het niet alle migranten die via de Middellandse Zee aankomen, kan opvangen. Grandi heeft Europa ook verweten dat het niet zijn deel van de last op zich neemt.

22 reacties

  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Push Back de enige oplossing of men dit nu graag hoort of niet. Deze mensen zijn hier niet welkom, wij kunnen onze levenswijze en standaard waarvoor we zolang gewerkt hebben niet in gevaar brengen door de deur open te laten staan voor deze gelukzoekers die in feite geen vluchtelingen zijn. Grenzen moeten dicht.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    De ondergang van Europa draait op volle toeren, binnen een paar jaar gaan de Europeanen zelf in armoede leven.
  • guy perain

    6 jaar geleden
    En in Belgie zit het ook al vol, dus...stop met de ''import''!!
  • Peter Wauters

    6 jaar geleden
    Eindelijk. De Europese regelgeving krijgt een tik van de VN. Jammer genoeg zullen die eurocraten er zich niets van aantrekken.
  • Annie Darden

    6 jaar geleden
    Waarom altijd zogezegd "vluchtelingen". Het zijn altijd jonge mannen, praktisch heel weinig vrouwen en kinderen. Al die jonge mannen zijn gelukzoekers... je laat je land als jonge man niet zo maar achter en je familie.