© Stijn Van de Sande

Brand in garage na overbelaste stekkerdoos

Het heeft vanmorgen kort gebrand in een garage in de Hollandstraat in Heist-op-den-Berg. Een stekkerdoos raakte overbelast en vatte vuur, dat oversloeg op een koelkast. De schade aan de garage bleef beperkt.

Stijn Van de Sande

De brandweer van hulpverleningszone Rivierenland post Putte werd zondagmorgen iets na 8u opgeroepen voor een garagebrand in Heist-op-den-Berg. “Toen we aankwamen waren er weinig vlammen, maar de hitte was enorm en er was veel rookontwikkeling”, vertelt brandweerofficier Ronny Orlians. “Achter de garage ligt een zwembad. De pomp daarvan stond in de garage. Omdat die pomp volledig gesmolten was dachten we in eerste instantie dat de oorzaak daar lag. Maar dat bleek niet het geval. Het was een stekkerdoos achter een ijskast die overbelast raakte waardoor de brand is ontstaan.”

© Stijn Van de Sande

De schade aan de losstaande garage lijkt mee te vallen. “Alles wat van plastic is, is gesmolten”, klinkt het. “En ook de ijskast is verloren. Maar voor de rest bleef de schade op het eerste gezicht beperkt. De wagen die in de garage staat ziet zwart van het roet. Het is afwachten of die ook schade heeft opgelopen, maar het lijkt van niet.”

Het waren de bewoners die de brand opmerkten. “Mijn echtgenoot zag dat de muur boven de garagepoort zwart zag. Hij is dan gaan kijken hoe dat kwam en zo hebben we de brand opgemerkt”, vertelt de eigenares. “Het was natuurlijk wel even schrikken maar de brandweer was er gelukkig snel bij. Hopelijk valt de schade mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER